Sâmbătă, 27 ianuarie 2024, începând cu ora 18.00, vă așteptăm la o vizită ghidată susținută de Cora Fodor (cercetător științific și istoric de artă la MJM) în expoziția „Pallady. Jurnal intim”, deschisă la Palatul Culturii din Târgu Mureș (aripa dreaptă, etajul II), Secția de Artă a Muzeului Județean Mureș.

Accesul la eveniment se face pe baza biletului de intrare în Palatul Culturii. Nu este necesară înscrierea prealabilă. Biletele de intrare se pot procura în avans de la Casa de Bilete a Palatului (Programul Casei de Bilete: Marți – Vineri 9.00 – 17.00 / Sâmbătă – Duminică 9.00 – 15.00)

Organizată la Muzeul Național de Artă al României (MNAR) în anul 2021, cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la nașterea artistului, expoziția „Jurnal intim” s-a deschis la Muzeul Județean Mureș – Secția de Artă cu o nouă selecție de lucrări din colecția MNAR la care se adaugă câteva lucrări semnate de Pallady din colecția muzeului mureșean și două din caietele-jurnale aflate la Biblioteca Națională a României. Titlul expoziției, „Jurnal intim” reflectă mărturisirea lui Pallady cu privire la pictura sa ca jurnal al existenței sale cotidiene și prezintă una dintre temele predilecte ale pictorului, femeia în intimitatea sa. Pe lângă explorarea felului în feminitatea ajunge obiect al operei de artă, expoziția oferă și un parcurs al evoluției stilistice a artistului, de la reprezentări în rafinate raporturi de clar-obscur la lucrări ulterioare caracterizate de reprezentări angulare, culori în a plat și edificarea unui definitiv stil propriu. Este un demers exclusiv curatorial al cărui scop este de a releva complexitatea operei palladiene prin corelarea scrierilor și lucrărilor artistului.

Share this content: