În contextul evenimentului din data de 11 martie a.c., privind fapta de agresiune fizică produsă într-o unitate de învățământ din municipiul Târgu Mureș, polițiștii au în vedere prevenirea și combaterea oricăror alte fapte similare și desfășoară activități specifice, pe linia asigurării climatului de siguranță în școli și în domeniul monitorizării și verificării măsurilor de pază și securitate ale acestora.

Astfel, polițiștii asigură o prezență sporită, inclusiv în apropierea unităților de învățământ și desfășoară activități specifice, fiind pregătiți să intervină la orice sesizare.

De asemenea, polițiștii specializați în domeniul sistemelor de pază și supraveghere au desfășurat activități de îndrumare și control, conform competențelor, în ceea ce vizează măsurile de securitate privată a unității în cauză.

În acest sens, amintim faptul că, în conformitate cu Legea nr. 333/2003, unitățile respective sunt responsabile de adoptarea unor măsuri de securitate în formele prevăzute de lege.

În urma verificărilor, nu au fost constatate nereguli în legătură cu valabilitatea analizei de risc și a planului de pază, fiind trasate sarcini privind revizuirea analizei la securitate și implementarea măsurilor trasate de evaluatorul de risc la securitatea fizică prin analiza de risc.

Încurajăm și de această dată toți cetățenii (părinți și nu numai) care dețin informații sau orice alte date sau materiale foto-video în legătură cu presupuse fapte de natură penală sau contravențională în unitățile de învățământ, să le pună mai întâi de toate la dispoziția polițiștilor.

Totodată, atragem atenția asupra faptului că încercările individuale de a sancționa presupuși autori sau instigarea la fapte de violență în legătură cu aceștia sunt contrare prevederilor legale și vor fi sancționate conform legislației în vigoare.

Share this content: