Home Național VIOL la Untold – organizatorii au știut de faptă

VIOL la Untold – organizatorii au știut de faptă

9
0

Poliția Cluj a deschis un dosar penal pentru VIOL, după ce o femeie a fost siluită, în zona WC-urilor din spatele scenei Untold 2023.

Informația a fost dezvăluită de site-ul Libertatea.ro, deși organizatorii festivalului au știu, dar au preferat să tacă.

„„Din ce înțelegem, s-a întâmplat în spatele unei scene. Așa am înțeles noi. Ni se pare foarte grav ce s-a întâmplat, dar povestea n-a răsuflat pe nicăieri”, explică pentru Libertatea un reprezentant al forțelor de ordine prezent la festival. ”

Contactat de Libertatea, Edy Chereji, Chief of Public Affairs Untold, a transmis că în timpul festivalului „am fost informați de către reprezentanții M.A.I. de faptul că o persoană adultă a sesizat o agresiune sexuală și că, conform procedurilor, Poliția a deschis un dosar în vederea soluționării cazului”.  Reprezentanții Untold au adăugat însă că, în aceeași zi, au fost informați că „persoana reclamantă a refuzat să depună plângere și că a refuzat controlul medical de specialitate, care se impune în astfel de cazuri”. Întrebați ce măsuri concrete iau reprezentanții Untold pentru a preveni situații de agresiune sau abuz sexual, fizic, aceștia au transmis că au fost mii de lucrători MAI la festival, alături de care fac „planul de măsuri menit să ofere siguranța participanților și să minimizeze orice risc”. 

Citeşte întreaga ştire: Dosar penal pentru viol la Untold. Poliția confirmă pentru Libertatea. Reacția organizatorilor 

Share this content: