IPJ Mureș a prezentat detalii în legătură cu incidentul violent petrecut, aseară, la Șăulia.

„La data de 27 mai a.c., în jurul orei 20.30, un echipaj de poliție din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Band a oprit în localitatea Șăulia un autoturism, condus de un bărbat cunoscut a avea dreptul de a conduce suspendat.

După oprire, persoana a refuzat să deschidă fereastra autovehicului, efectuând o manevră bruscă de mers înapoi, rănind ușor un agent de poliție la nivelul piciorului și avariind autospeciala de poliție.

Acesta a fost somat să coboare din mașină, însă a refuzat, manifestând o atitudine necooperantă și agresivă.

În cadrul intervenției a fost distrus geamul portierei mașinii oprite și au fost executate de către un agent de poliție 3 focuri de armă, de avertisment, în plan vertical.

Bărbatul a fugit de la fața locului cu autoturismul, polițiștii pornind în urmărirea sa. Acesta a fost oprit la intrare în localitatea Berghia cu sprijinul unui echipaj rutier dirijat în zonă, fiind astfel imobilizat și condus la sediu.

Precizăm că persoana în cauză a refuzat testarea cu aparatul etilotest, dar a fost transportată la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate probe biologice.

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Band au dispus măsura reținerii față de bărbat, pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Mureș.

De asemenea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.”, transmite IPJ Mureș.

Share this content: