Home Sport Turul Ciclist al Castelelor

Turul Ciclist al Castelelor

32
0

Asociația Visit Mures Egyesület, în colaborare cu Asociația Anteportum organizează Turul ciclist al castelelor Visit Mureș – Valea Mureșului Inferior, care va avea loc duminică, în data de 16 iunie, 2024.


Desfășurător:
Turul începe la ora 09.00 din fața castelului Pekry-Radák din Ozd și va continua cu vizita următoarelor castele:
Cuci – castelul Degenfeld
Iernut – castelul Kornis-Rákoczi
Ogra – castelul Haller
Sânpaul – castelul Haller, după care se revine la Târgu Mureș.

Evenimentul are scopul de a promova ruta castelelor de pe teritoriul județului Mureș și totodată turismul sustenabil, folosind mijloace de transport alternative, ca bicicleta și trenul. Totodată, traseul propus este gândit în așa fel, încât să încurajeze dezvoltarea unei rețele de servicii turistice în jurul castelelor, astfel încât ”Drumul castelelor din județul Mureș ” să devină o atracție pentru un număr cât mai mare de turiști.


Valea Mureșului reprezintă o zonă deosebit de valoroasă din punct de vedere al patrimoniului construit, fiind comparată deseori cu Valea Loirei din Franța. Chiar dacă unele castele nu au avut o soartă favorabilă de-a lungul timpului, considerăm că un asemenea eveniment este un pas important în misiunea noastră de conștientizare cu privire la uriașul potential turistic al acestor bijuterii arhitecturale.

Share this content: