Home Administrație STAGIU DE PREGĂTIRE INTENSIV FINALIZAT DE NOII POLIȚIȘTI DIN MUREȘ

STAGIU DE PREGĂTIRE INTENSIV FINALIZAT DE NOII POLIȚIȘTI DIN MUREȘ

4
0

60 de absolvenți ai școlilor de agenți de poliție din Câmpina și Cluj-Napoca, repartizați la Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, au finalizat un stagiu intensiv de pregătire, axat pe teorie, practică, adaptare și integrare în muncă.

De la începutul lunii decembrie, noii polițiști au participat la un program de pregătire desfășurat sub coordonarea Serviciului de Pregătire Profesională.

În acest mod, agenții de poliție aflați în perioada de tutelă profesională și-au completat cunoștințele și și-au dezvoltat deprinderile de a acționa eficient, în situații simulate, pe baza unor scenarii concepute de ofițerii instructori.

Pregătirea tinerilor polițiști a fost desfășurată în domeniul conducerii auto defensive, dar și pe alte paliere, precum instrucția tragerii cu armamentul din dotare, pregătire fizică, autoapărare, tactică polițienească și noțiuni de specialitate, astfel încât, la încheierea celor 6 luni de tutelă, aceștia să fie pregătiți să-și deservească cu succes comunitatea în care își vor desfășura activitatea.

Un aspect esențial al programului a fost reprezentat de componenta teoretică, care s-a axat pe modul de intervenție al polițiștilor. Această etapă a fost desfășurată în interesul deprinderii cunoștințelor și abilităților necesare pentru a răspunde eficient la cerințele complexe ale activității de poliție.

Componenta Practică

O altă dimensiune importantă a pregătirii a constituit-o componenta practică, unde polițiștii au fost instruiți pe segmentul de pregătire fizică, metode și tehnici de intervenție specifice, dar și de utilizare a mijloacelor specifice din dotare. Acest aspect a avut ca obiectiv creșterea nivelului de siguranță în comunitate și asigurarea unei intervenții rapide și eficiente.

Adaptare și Integrare

De asemenea, programul de pregătire s-a distins și prin componenta de adaptare/integrare în specificul muncii de poliție. Prin participarea la activități alături de polițiștii din structurile unde sunt încadrați, polițiștii au început astfel să-și dezvolte abilitățile profesionale și să se integrează în comunitate.

Pe perioada de desfășurare a stagiului de pregătire, alături de instructorii Serviciului Pregătire Profesională Mureș au participat și polițiștii din cadrul principalelor structuri județene de poliție.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Județean Mureș le urează succes în activitatea profesională și îi îndeamnă să poarte cu responsabilitate și mândrie uniforma de polițist!

Share this content: