Prin prezenta dorim să aducem câteva precizări privind incidentul semnalat în spațiul public în data de 04.01.2024. Astfel, vă comunicăm următoarele:

Pacienta s-a prezentat în serviciul de urgență în data de 19.12.2023, fiind transportată cu mijloace proprii, acuzând tuse și cefalee. În urma investigațiilor și consulturilor efectuate de medicul urgentist și de către medicul de specialitate medicină internă, i s-a stabilit diagnosticul de: Infecție acută a căilor respiratorii superioare, gripa tip A și s-a recomandat spitalizarea. Pacienta refuză internarea și solicită externarea, la cerere pe propria răspundere, asumată prin semnătură, dorind să primească tratament la domiciliu.

În data de 21.12.2023 pacienta revine în CPU, transportată fiind din nou cu mijloace proprii, acuzând aceleași simptome de tuse, cefalee și o stare generală alterată. Se repetă investigațiile și se confirmă infecția cu virusul gripal.

Radiografia efectuată în data de 21.12.2023 nu indică aspect de fracturi. Ulterior acesteia, pacienta prezintă o criză tonico-clonica scurtă, pentru care se administrează tratament și se solicit examinare CT. După episodul convulsiv, pacienta devine conștientă, orientată temporo-spațial.

La scurt timp. repetă convulsiile cu aspect de grand mall, motiv pentru care se solicită prin 112 transferul la UPU -Tg.Mureș, în vederea efectuării de investigații suplimentare și a consultului neurologic.

Pe tot parcursul staționării în CPU, pacienta a fost supravegheată și monitorizată, administrându-i-se tratament corespunzător în camera de reanimare, fără să fi prezentat nici un fel de traumatism.

În data de 23.12.2023 pacienta a fost adusă de la UPU Tg. Mureș de un echipaj al Serviciului de Ambulanță și internată în Secția Boli Infecțioase, cu formă severă de gripa tip A, complicată cu pneumonie bilaterală. Cazul s-a prezentat la internare cu rezultatele, investigațiile complexe și consulturi multiple efectuate la UPU Tg Mureș.

La internare, pacienta avea stare generală alterată sever, echimoze și dureri la nivelul ambelor brațe, gradul de durere neputând fi stabilit din cauza lipsei de cooperare a pacientei.

Investigația radiologică s-a efectuat în data de 28.12.2023, după îmbunătățirea stării generale și ameliorarea simptomatologiei, când s-a putut colabora cu pacienta și persistența durerii a impus reevaluarea acesteia. Imaginea radiologică a pus în evidență fracturi de col chirurgical humerus bilateral.

Din acest motiv, pacienta a fost transferată în data de 29.12.2023 în Compartimentul Ortopedie – Traumatologie din cadrul spitalului unde i s-a acordat îngrijire medicală de specialitate, fiind pregătită pentru intervenția chirurgicală care urma să fie efectuată în Secția Ortopedie din cadrul Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș (unde a fost transferată în data de 04.01.2024).

Având în vedere toate cele arătate mai sus, considerăm că fracturile amintite nu au survenit în timpul în care pacienta a fost tratată în CPU Reghin, cauza și momentul apariției acestora urmând să fie stabilite de ancheta în curs de desfășurare, atât la nivelul spitalului nostru cât și la UPU Tg. Mureș și Serviciul Ambulanță.

                                                  Manager Toncean Florentina Simona

Foto: Punctul.ro

Share this content: