La data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 18.55, polițiștii din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Luduș au oprit, în localitatea Grindeni, un autoturism, condus de un tânăr de 29 de ani, din orașul Luduș.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea mostrelor biologice.

Polițiștii au deschis un dosar penal și efectuează cercetări în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

*

La data de 24 noiembrie a.c., în jurul orei 00.48, polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au depistat un conducător auto, de 37 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Sinaia din Târgu Mureș, deși se afla sub influența alcoolului.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, în continuare fiind condus la spital spre a-i fi prelevate mostre biologice.

Polițiștii au mai constatat nereguli în conformitate cu normele de circulație pe drumurile publice, respectiv utilizarea telefonului mobil, nepurtarea centurii de siguranță și lipsa documentelor de identitate.

Astfel, au fost aplicate sancțiuni în acord cu O.U.G. 195/2002R, în valoare de 2030 de lei.

De asemenea, în cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Share this content: