S-a lasat cu retineri si arestari dupa perchezitiile de ieri

  68
  0

  UPDATE – 19 MANDATE DE PERCHEZIȚIE, PUSE ÎN EXECUTARE DE POLIȚIȘTI

  În urma celor 19 percheziții domiciliare efectuate la data de 26 martie a.c., de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Mureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, în județele Mureș, Hunedoara, Bihor și Ilfov, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor vehicule, mai multe documente cu valoare probatorie, telefoane mobile și sume de bani.

  Totodată, 9 persoane au fost conduse la sediul unității de poliție, cu mandat de aducere, pentru audieri.

  Ca urmare a probatoriului administrat, trei bărbați, de 59, 49 și 33 de ani, din județul Mureș, au fost reținuți, pentru 24 de ore.

  De asemenea, față de bărbatul de 59 de ani, cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de transmiterea fictivă a părţilor sociale sau a acţiunilor deţinute într-o societate, în scopul sustragerii de la urmărirea penală ori în scopul îngreunării acesteia, abuzul de bunuri sociale și abuz de încredere în formă continuată, fapte prevăzute și pedepsite de Legea 31/1990R privind societățile comerciale și Codul penal.

  Cei în cauză au fost conduși sub escortă și predați Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureș, urmând a fi prezentați magistraților, pentru luarea altor măsuri preventive.

  Reamintim că, la data de 26 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Mureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, au efectuat 19 percheziții domiciliare, în județele Mureș, Hunedoara, Bihor și Ilfov, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunii de abuz de încredere.

  Din cercetări a reieșit că, din cursul anului 2023 și până în prezent, o societate comercială din județul Mureș, având ca obiect de activitate transportul rutier de mărfuri, nu ar mai fi achitat ratele contractelor de leasing încheiate cu mai multe societăți.

  Cercetările efectuate până în prezent au mai indicat faptul că aceeași societate comercială ar fi refuzat în mod nejustificat restituirea vehiculelor, pe unele dintre acestea continuând să le utilizeze după rezilierea contractelor, iar pe altele ascunzându-le pentru a nu fi descoperite de polițiști.

  În aceeași cauză, la data de 6 martie a.c., polițiștii au pus în executare 6 mandate de percheziție, în urma cărora au identificat și ridicat 90 de vehicule care făceau obiectul contractelor de leasing, ascunse în curțile unor societăți comerciale din municipiul Târgu Mureș.

  Prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ 15.000.000 de lei.

  Suportul de specialitate în cauză a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

  De asemenea, activitățile au beneficiat de sprijinul inspectoratelor de poliție județene Ilfov, Bihor și Hunedoara.

  Din cadrul I.P.J. Mureș au participat polițiști de la Serviciul de Ordine Publică, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciul Criminalistic, Poliția municipiului Târgu Mureș, dar și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

  La percheziții au mai participat jandarmii Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș și Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș.

  Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

  Share this content: