Home Administrație REZULTATELE ACȚIUNILOR PENTRU SIGURANȚA COMUNITĂȚII ÎN MINIVACANȚA DE REVELION

REZULTATELE ACȚIUNILOR PENTRU SIGURANȚA COMUNITĂȚII ÎN MINIVACANȚA DE REVELION

26
0

Peste 730 de efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au fost angrenate în activitățile specifice de menținere a ordinii și siguranței publice, în minivacanța ocazionată de celebrarea Noului An.

Astfel, zilnic, aproximativ 180 de polițiști au acționat în sistem integrat, împreună cu celelalte forțe ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru a preveni și combate faptele care ar putea tulbura liniștea și siguranța comunității.

În perioada 30 decembrie 2023 – 2 ianuarie 2024, polițiștii mureșeni au intervenit la 537 de evenimente, dintre care 510 semnalate prin Sistemul Național Unic al Apelurilor de Urgență 112.

În cadrul activităților, polițiștii mureșeni au legitimat 1444 de persoane și au verificat 729 de autovehicule. În total, polițiștii au constituit 60 de filtre și au desfășurat activități specifice în cadrul a peste 65 de acțiuni punctuale organizate în întregul județ.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 199 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 125.900 de lei. Dintre acestea, 155 au fost aplicate în conformitate cu O.U.G. 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, 40 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniște publice prevăzute de Legea 61/1991R, iar restul de 4 sancțiuni în acord cu alte acte normative în vigoare. Ca măsuri complementare, pe linie rutieră, au fost reținute 31 de permise de conducere și retrase 10 de certificate de înmatriculare.

În această perioadă, în urma acțiunilor din teren a polițiștilor rutieri pe principalele artere județene de circulație, nu au fost înregistrate accidente rutiere grave. Polițiștii continuă să acționeze și în perioada următoare, pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea ordinii și liniștii publice.

Cetățenilor care încă se află în vacanță, le recomandăm să nu uite de siguranța personală, pentru ca această perioadă să nu se încheie în mod nefericit, să respecte regulile de circulație și să își ia măsuri de protecție a bunurilor personale.

Celor care în aceste zile revin acasă, le recomandăm să conducă prudent, cu viteză adaptată condițiilor meteo-rutiere și să nu omită să își aloce pauzele necesare.

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș vă urează LA MULȚI ANI și un An Nou mai frumos, mai prosper, în siguranță!

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Share this content: