Home Administrație Reguli de aur pentru SIGURANȚA copiilor

Reguli de aur pentru SIGURANȚA copiilor

22
0

Ieri, 22 aprilie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic, au făcut o vizită la Grădinița cu Program Prelungit Nr.5 din municipiul Reghin, pentru a le reaminti celor mici principalele reguli pentru siguranță.

Cu această ocazie, polițiștii le-au prezentat copiilor regulile de circulație și importanța abordării unui comportament corect în calitate de pietoni, pentru prevenirea implicării acestora în evenimentele rutiere.

Într-o modalitate interactivă, au fost prezentate și indicatoarele rutiere cele mai întâlnite, respectiv semaforul pentru pietoni, semaforul pentru autovehicule, marcajul cu “trecerea pentru pietoni”, “STOP”, explicându-le celor mici semnificația și importanța fiecăruia, în parte.

Astfel, preșcolarii au învățat că trebuie să traverseze strada doar pe “zebră” sau pe culoarea verde a semaforului pentru pietoni, să se asigure de fiecare dată, să nu alerge pe trecerea de pietoni pentru a fi în siguranță și să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora.

Surpriza întâlnirii a fost companionul nostru patruped, pe care copiii au avut ocazia să-l observe îndeaproape, dar și să-i urmărească micile demonstrații pregătite.

Siguranța copiilor reprezintă o prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, astfel de activități fiind desfășurate cu regularitate în unitățile de învățământ școlar sau preșcolar din județ.

Activități informativ-preventive la Școala Gimnazială Fărăgău

Tot în cursul zilei de ieri și în aceeași formulă, polițiștii de prevenire și criminaliști, au desfășurat activități informative la Școala Gimnazială Fărăgău.

Siguranța elevilor presupune și cunoașterea celor mai importante recomandări din diverse domenii, precum rutiera, mediul online, bullying-ul sau violența, dar și obiectele periculoase.

Astfel, într-o manieră interactivă, și alături de câinele polițist, elevii au parcurs diverse lecții de educație preventivă.

Discuțiile au fost adaptate vârstei, astfel că la clasele mai mari, acestea s-au îndreptat și asupra consecințelor asociate consumului de substanțe interzise.

În cadrul prezentărilor au fost utilizați și ochelarii care simulează starea de deteriorare cauzată de consumul de substanțe cu efect psihoactiv, întocmai pentru a exemplifica efectele nocive ale consumului, pe lângă efectele psiho-sociale.

Reamintim faptul că polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității organizează în mod constant întâlniri și dezbateri cu elevii în cadrul campaniei ,,Drogurile și violența costă. Tu știi cât?”.

Share this content: