În contextul debutului sezonului rece, adoptarea unei maniere prudente de conducere și adaptarea constantă a vitezei de rulare la condițiile de drum și trafic devin imperative. În perioadele cu carosabil umed, polei sau zăpadă, este esențial să circulați cu o viteză care să permită o oprire în siguranță, având în vedere că distanța de frânare, în astfel de situații, este mult mai mare.

Vântul puternic, lapovița, ninsoarea și depunerile de polei pot influența semnificativ desfășurarea traficului rutier, așadar recomandăm conducătorilor auto să își sporească atenția, mai ales la traversarea tronsoanelor împădurite, satelor, podurilor.

Înainte de a începe călătoria, informați-vă despre condițiile meteo din zonele de tranzit și asigurați-vă că mașina este echipată corespunzător, inclusiv cu anvelope de iarnă.

Curățarea constantă a farurilor și a blocurilor de semnalizare, precum și utilizarea adecvată a instalației de ventilație – climatizare, contribuie semnificativ la asigurarea unei experiențe de condus sigure și confortabile.

Astfel, pentru a face față eficient condițiilor meteo schimbătoare, recomandăm întotdeauna informarea prealabilă despre acestea și echiparea corespunzătoare a vehiculului. Anvelopele de iarnă reprezintă un element esențial în acest sens, asigurând stabilitate și aderență în condiții dificile de drum.

Share this content: