Felicitări familiei tinerilor gospodari Enikő și Sorin Chiorean, în ograda cărora a fost autorizat acest al treilea punct gastronomic din județul Mureș și care va reprezenta o nouă carte de vizită pentru comună! Tot datorită lor am descoperit laleaua pestriță la Grindeni, zona fiind acum rezervație.

1f534 Punct Gastronomic Local, la Grindeni, comuna ChețaniJudețul Mureș are la îndemână o resursă încă insuficient exploatată și încurajată, cu materii prime de valoare și un patrimoniu cultural al tradițiilor de invidiat, inclusiv în ceea ce privește rețetele culinare autentice – românești, ungurești, secuiești sau săsești.

Am adoptat de curând în Camera Deputaților legislația specifică acestui domeniu, tocmai pentru a încuraja producătorii locali și a se putea pune și astfel în valoare potențialul turistic al țării.

1f4dc Punct Gastronomic Local, la Grindeni, comuna ChețaniMeniul punctelor gastronomice este diferit de al restaurantelor:

1f538 Punct Gastronomic Local, la Grindeni, comuna Chețaniexistă un singur meniu zilnic, specific zonei în care își desfășoară activitatea, cuprinzând o gamă sortimentală restrânsă, (cel mult două feluri de ciorbe sau supe, două feluri principale și, eventual, două feluri de desert);

1f538 Punct Gastronomic Local, la Grindeni, comuna Chețanimâncarea trebuie preparată și oferită pentru consum în decursul aceleiași zile;

1f538 Punct Gastronomic Local, la Grindeni, comuna Chețanimetodele de preparare sunt pe cât posibil tradiționale;

1f538 Punct Gastronomic Local, la Grindeni, comuna Chețanialimentele trebuie să fie preparate numai de proprietar sau de membrii familiei acestuia;

1f538 Punct Gastronomic Local, la Grindeni, comuna Chețaniîn ceea ce privește materiile prime, se pune accent pe acele produse autohtone specifice zonei în care punctul gastronomic își defsășoară activitatea.

Dumitrița GLIGA,

Deputat PSD Mureș

Share this content: