Proxenet la 73 de ani! Percheziții la Luduș

  15
  0

  La data de 21 noiembrie a.c., polițiștii orașului Luduș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduș, au dispus reținerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a unui bărbat de 73 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

  Din cercetări a reieșit că, în perioada august –noiembrie 2023, cel în cauză ar fi înlesnit practicarea prostituției de către mai multe femei, în scopul obținerii de foloase patrimoniale.

  În cauză, pentru documentarea activității infracționale, la data de 20 noiembrie a.c., sub coordonarea procurorului de caz, au fost puse în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, toate în orașul Luduș.

  Cu ocazia acestora, polițiștii au identificat și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 100.000 lei, înscrisuri și documente contabile, dar și telefoane mobile.

  De asemenea, în interesul completării probatoriului, au fost efectuate percheziții informatice asupra mediilor de stocare ridicate.

  Urmare a activităților întreprinse, au fost conduse la sediul unității de poliție, pentru audieri, doi bărbați, de 73 și 47 de ani, dar și două femei, de 60 și 42 de ani.

  În cursul zilei de ieri, pe numele bărbatului de 73 de ani a fost emisă o ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, fiind condus sub escortă și predat Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureș.

  Astăzi, 22 noiembrie a.c., acesta va fi prezentat magistraților cu propunere legală.

  Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

  Cercetările și activitățile întreprinse au beneficiat de sprijinul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Târgu Mureș.

  Totodată, un aport însemnat în cauză a fost cel oferit de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale .

  În continuare sunt efectuate cercetări pentru probarea întregii activități infracționale, în cadrul unui dosar penal de proxenetism și mărturie mincinoasă, sub supravegherea unității de parchet competente.

  Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

  Share this content: