Home Finance Proiect de lege: PFA-urile să devină SRL-uri, la cerere

Proiect de lege: PFA-urile să devină SRL-uri, la cerere

3
0

Un grup de 54 de parlamentari PNL au depus la Senat o propunere de lege care ar urma să permită personelor fizice autorizate (PFA), întreprinderilor familiale (IF) și întreprinderilor individuale (II) să treacă la altă formă de organizare, cum ar fi SRL-urile, fără să fie nevoite să se desființeze. Acestea ar deveni societăți cu personalitate juridică în timp ce își mențin datele de identificare fiscală. Motivele inițiatorilor:Multe PFA-uri, II-uri și IF-uri au ajuns la o cifră de afaceri care „impune necesitatea trecerii de la contabilitate în partidă simplă la contabilitate în partidă dublă şi diversificarea codurilor CAEN”;Desființarea acestora, în locul transformării, duce la pierderea întregului istoric fiscal, bancar și a relațiilor comerciale construite de-a lungul timpului;Cei care au accesat fonduri nerambursabile nu vor mai fi obligați să returneze sumă primită dacă aleg să desfiinţeze entitatea în perioada de monitorizare a proiectului.  Pentru a deveni societate, PFA-urile, II-urile și IF-urile ar trebui să depună la judecătorul delegat de pe raza teritorială a Registrului Comerțului un dosar cu certificatul de înregistrare, actul constitutiv,  certificatul de atestare fiscală și alte documente oficiale.

5-4.png?width=144&upscale=true&name=5-4 Proiect de lege: PFA-urile să devină SRL-uri, la cerere
Cifre
62,5%
dintre antreprenorii chestionați în cadrul unui sondaj al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, după o lună de la implementarea RO e-Factura, spun că principala problemă legată de noul sistem este creșterea costurilor generate de obligația de conformare, urmată de funcționarea defectuoasă a platformei (50,5%).

69% 
cu atât au crescut vânzările globale de vehicule electrice în ianuarie 2024 faţă de anul precedent, până la 1,1 milioane de unități.
 78% 
dintre români spun că banii reprezintă principalul motiv de ceartă în cuplu, în timp ce 53% consideră că educația financiară poate consolida o relație, arată un studiu. 66% dintre cupluri spun că fondul de urgență e principala lor prioritate în ceea ce privește economiile.
logo%20icon%20NL%20paua.png?width=120&upscale=true&name=logo%20icon%20NL%20paua Proiect de lege: PFA-urile să devină SRL-uri, la cerere
#GăseștipeTermene
Pe Termene.ro ai acces rapid și simplu la toate datele fiscale, financiare și juridice de care ai nevoie. Colectăm aceste informații din aproape 20 de surse oficiale, pentru a te asigura că ai cele mai precise și actualizate date la îndemână. Indiferent de nevoile tale de business, Termene.ro este instrumentul perfect pentru tine. Ai la dispoziție o gamă largă de funcționalități, de la monitorizarea partenerilor de afaceri până la targetarea specifică a prospecților. Hai și tu alături de noi și profită de avantajele oferite de Termene.ro!
Programează o discuție online cu un consultant

Share this content: