Un tânăr absolvent al Facultăţii de Matematică a Universităţii de Vest din Timişoara, David Baratoşi (foto), a început, joi, în Cetatea Târgu Mureş, să predea lecţii gratuite de matematică, în aer liber, elevilor aflaţi în dificultate din punct de vedere material, dar şi cu diverse afecţiuni. Profesorul de matematică are 23 de ani şi a spus că a avut deja rezultate foarte bune meditând gratuit copii aflaţi în dificultate.”Minunat om! Așa sunt românii, așa sunt majoritatea, excepțiile sunt politrucii care stau toată ziua la TV.

„David Baratoşi a spus că modelul său este matematicianul Srinivasa Ramanujan, un indian care, deşi nu a avut studii superioare la acel moment, a reuşit să realizeze două cărţi de matematică în urma unor meditaţii făcute în templu, pe care le-a trimis la Cambridge.

“Un mare gând pe care Srinivasa Ramanujan l-a zis în timpul vieţii lui a fost că nicio teorie matematică nu are sens pentru el dacă nu exprimă un gând al Domnului. Şi astfel şi eu mă simt în conexiune directă cu Dumnezeu atunci când vorbesc şi fac matematică. Matematica e dragostea vieţii mele şi vreau să împărtăşesc şi cu ceilalţi copii, să le arăt cât de frumoasă poate fi matematica, pentru că eu n-am studiat-o doar din punct de vedere ştiinţific, ci şi din punct de vedere filosofic, istoric şi cultural. Întrucât mă ocup să predau matematica în particular de 5 ani, am văzut că foarte mulţi copii nu îşi permit să plătească şedinţe de matematică în particular. Şi tocmai de aceea vreau să mă adresez şi copiilor cu nevoi speciale. Vreau să fie cât mai nonformală această activitate, să fie o matematică plăcută, în aer liber, în natură, să dau exemple din natură”, a declarat presei David Baratoşi.

Profesorul de matematică are 23 de ani şi a spus că a avut deja rezultate foarte bune meditând gratuit copii aflaţi în dificultate.

“Acum am primit deja 16 înscrieri, cu 12 confirmări exacte. Mai vin şi copii pe care i-am pregătit pentru olimpiadă, au trecut de faza locală şi acum urmează să meargă la faza judeţeană. A venit şi sora mea, Maria, aflată în clasa a VII-a, care urmează să meargă la olimpiada locală de matematică şi am foarte mulţi copii care mă iubesc. Am luat doi elevi, o fată din Iaşi şi unul din Bacău, am lucrat cu ei timp de o lună. Aveau note de trei-patru la clasă, erau batjocoriţi de profesori când spuneau că vor să meargă la Liceul Militar. După ce au lucrat cu mine timp de o lună, au luat 9,50 media de admitere la şcoala militară din Constanţa”, a menţionat David.”, scrie punctul.ro

Share this content: