Polițiștii mureșeni, în luptă cu defrișările

  191
  0

  Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au confiscat o semiremorcă în valoare de 15.000€ și cantitatea de 32,83 mc material lemnos, în urma unei sesizări ce viza posibile nereguli la regimul silvic.

  În fapt, în cursul nopții trecute, respectiv la data de 27 martie a.c., în jurul orei 00.30, polițiștii municipiului Reghin au fost sesizați, prin intermediul unui apel la 112, cu privire la un posibil transport ilegal de material lemnos, ansamblul auto în cauză refugiindu-se în curtea unei societăți comerciale din același municipiu.

  La locația indicată s-au deplasat polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol care au identificat ansamblul auto, format din cap-tractor și semiremorcă, în cele două avize de însoțire figurând cantitatea de 7 mc material lemnos (cherestea tivită din specia molid).

  Vehiculul a fost condus la sediul Ocolului Silvic Reghin, iar în urma măsurătorilor efectuate a reieșit că acesta transporta faptic cantitatea de 32,83 mc material lemnos, cu 25,83 mc peste cantitatea prevăzută în documentele de însoțire.

  Astfel, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de Codul silvic, respectiv ,,transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport”.

  Totodată s-a dispus indisponibilizarea în vederea confiscării a semiremorcii în valoare de 15.000€, precum și a întregii cantități de material lemnos transportat.

  Share this content: