Accidentele mortale petrecute, săptămâna trecută, pe Calea Sighișoarei, îi determină pe oamenii legii să ceară soluții ferme pentru prevenirea evenimentelor nefericite.

În acest context, polițiștii Serviciului Rutier Mureș au solicitat administratorului drumului public, conform prevederilor din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, refacerea semnalizării rutiere și înființarea de separatoare de sens.

„Conduceți cu atenție, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante. Evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate. În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare. Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Sfătuim pietonii să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către soferi!

Atenția sporită în trafic și respectarea normelor de conduită rutieră sunt esențiale pentru prevenirea accidentelor și protejarea vieților noastre și a celor din jur”, precizează IPJ Mureş.

Share this content: