În intervalul 05-08.01.2024, Poliția Locală Târgu Mureș a întocmit 48 procese verbale, aplicând amenzi în valoare totală de 11.320 lei și 10 avertismente. Polițiștii locali au efectuat 141 legitimări și au emis 97 invitații, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au săvârșit anumite fapte antisociale.

În echipaje mixte cu lucrători aparținând Poliției Municipiului Târgu Mureș, polițiștii locali au efectuat misiuni de patrulare pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, precum și a menținerii unui climat de siguranță în oraș.

Au fost sesizate blocări ale căilor de acces, de către autoturisme, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, pe str. Armoniei, Decebal, Transilvania, Cisnădiei, Lalelelor, Sapei, Gheorghe Doja și Livezeni, ocuparea locurilor de parcare destinate persoanelor cu handicap pe B-dul 1848, precum și parcări neregulamentare pe str. Livezeni, Gheorghe Marinescu și Ion Buteanu, fiind luate măsuri pentru identificarea și sancționarea conducătorilor auto responsabili.

Vineri, la ora 15:20, un cetățean a sesizat autoturisme parcate pe banda de preselecție de pe str. Înfrățirii, intersecție cu str. Muncii. La fața locului s-a deplasat patrula de Siguranță Rutieră, care a întocmit 7 invitații auto pentru data de 05.01.2023 și a aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare de 330 lei, fiecare, în conformitate cu prevederile OUG nr. 195/2002.

Sâmbătă, prin Dispeceratul Integrat de Urgență „112”, la ora 22:50 a fost raportat accident rutier cu victimă în Piața Trandafirilor, lângă ceasul floral, unde un bărbat a fost lovit pe trecerea de pietoni. La fața locului s-au deplasat patrula mobilă de Intervenție, precum și echipaje ale Poliției Rutiere și SMURD, care au constatat decesul victimei.

La ora 03:50, un cetățean a sesizat tulburarea liniștii publice într-un apartament de pe str. Gloriei, patrula mobilă de Intervenție identificând făptașul, respectiv A.D.M., pe care l-a amendat cu 500 lei, potrivit prevederilor Legii nr. 61/1991R.

Duminică, la ora 12:10, patrula mobilă de Intervenție i-a depistat, la Biserica de Piatră de pe str. Mitropolit Andrei Șaguna, pe P.J.K., din Valea Rece, și J.S., domiciliată în Sângeorgiu de Mureș, în timp ce apelau la mila publicului, aceștia fiind amendați cu câte 300 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991R.

La ora 17:05, un cetățean a semnalat prezența unui câine de taie mare aflat în libertate pe str. Busuiocului, fiind anunțați reprezentanții Serviciului Ecarisaj, pentru luarea măsurilor specifice.

Dispecerul de serviciu a raportat, la ora 17:30, prezența unor minori care mănâncă semințe și aruncă cojile pe jos în parcul din str. Busuiocului. La fața locului s-a deplasat patrula mobilă de Intervenție, care i-a îndepărtat din zonă pe cei 4 minori, cu vârste cuprinse între 4 și 15 ani, nu înainte de a face curățenie la locul cu pricina.

La ora 00:30, dispecerul de serviciu a raportat prezența a trei tineri în parcul din Panov, care ascultă muzică, fac gălăgie și beau bere. La fața locului s-a deplasat patrula mobilă de Intervenție, care i-a amendat pe numiții M.H., Sz.B. și V.Cs. cu câte 100 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991R.

Poliția Locală Târgu Mureș le mulțumește cetățenilor municipiului pentru spiritul civic de care dau dovadă. Sesizările dumneavoastră pot fi făcute prin telefon la nr. 0265/250760- ofițerul de serviciu, la Dispeceratul Integrat de Urgență „112” sau prin whatsapp la nr. 0723307126.

Share this content: