La data de 20 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Mureș au pus în executare, în județul Mureș, două mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de organizarea de lupte între câini, de a-i pregăti în acest scop, precum și de a participa cu câini la astfel de lupte și intervenții chrirurgicale neautorizate (cupare de urechi).

În urma perchezițiilor, a fost identificat un exemplar canin având urechile cupate, față de acesta fiind emis ordin de plasare în adăpost, întrucât a fost folosit la lupte cu câini.

De asemena, au fost ridicate mai multe înscrisuri și un telefon mobil, în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii au aplicat, față de proprietarul exemplarelor canine, patru sancțiuni contravenționale, conform OUG nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinelui fără stăpân și Legii 205 din 2004 privind protecția animalelor, în valoare de 8.000 de lei.

Totodată, a mai fost emis un ordin de plasare în adăpost pentru un alt exemplar canin nemicrocipat, nesterilizat, ținut în condiții necorespunzătoare.

Acțiunea a fost desfășurată cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mureș.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș.

Share this content: