Home Social Perchezitii la braconieri

Perchezitii la braconieri

16
0

PERCHEZIȚII PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL PISCICOL

În această dimineață, sub supravegherea procurorului de caz, polițiștii Serviciului de Ordine Publică Mureș – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au pus în aplicare trei mandate de percheziție, în comuna Sânpaul, la persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni la regimul piscicol.

Din cercetări a reieșit că, în perioada noiembrie 2023 – ianuarie 2024, persoanele vizate ar fi pescuit ilegal pe râul Mureș, folosind plase monofilament și unelte confecționate artizanal, încălcând astfel prevederile legale.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au identificat și ridicat, pentru continuarea cercetărilor, mai multe obiecte folosite la săvârșirea faptei, respectiv o barcă gonflabilă, plase monofilament și pripoane.

De asemenea, a fost identificat 4,6 mc material lemnos deținut ilegal, ridicat în vederea confiscării.

În baza probatoriului administrat de polițiști, un bărbat de 34 de ani, din Dileul Mic, a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă în scopul executării măsurii.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mureș, dar și al reprezentanților Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Mureș.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea unității de parchet competente, în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă monofilament, faptă prevăzută și pedepsită de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Share this content: