În dimineața de 3 noiembrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Târgu Mureș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, au pus în aplicare două mandate de percheziție, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea unei fapte de furt calificat, în valoare de aproximativ 48.000 de lei.

Cercetările au fost demarate la data de 29 octombrie a.c., când Poliția municipiului Târgu Mureș a fost sesizată referitor la faptul că, în urmă cu două zile, persoane necunoscute ar fi pătruns într-o locuință din municipiu, iar dintr-o încăpere ar fi sustras mai multe calculatoare funcționale, routere wireless, monitoare, unități informatice și cabluri de alimentare.

Urmare a activităților investigativ-operative derulate de polițiștii de investigații criminale, persoanele bănuite de săvârșirea faptei au fost identificate în persoana a doi tineri, de 20 și 15 ani, ambii din municipiul Târgu Mureș.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate, polițiștii au identificat și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, o parte dintre bunurile sustrase, respectiv monitoare și unități informatice, dar și plăci de minare a criptomonedelor.

De asemenea, în cadrul activităților, a fost depistată o persoană urmărită național, respectiv un bărbat de 24 de ani, pe numele căruia Tribunalul Mureș a emis în cursul lunii octombrie un mandat de arestare preventivă, pentru săvârșirea unor infracțiuni contra patrimoniului.

Acesta din urmă a fost condus sub escortă și predat Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureș, în vederea executării măsurii.

Totodată, în baza probatoriului administrat, cei doi tineri, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mureș.

În cauză, cercetările sunt continuate sub supravegherea unității de parchet, pentru documentarea întregii activități infracționale.

Share this content: