Home Politic Pasajul subteran din intersecția Cocoșul de Aur, propus de PNL, se poate...

Pasajul subteran din intersecția Cocoșul de Aur, propus de PNL, se poate realiza, potrivit Studiului de prefezabilitate.

26
0

Conducerea PNL Mureș alături de consilierii locali liberali din Consiliul Local Târgu Mureș, a anunțat astăzi, 25 martie, finalizarea studiului de prefezabilitate pentru construirea pasajului subteran din intersecția Cocoșul de Aur, care să facă legătură între str. Sinaia și P-ța Matei Corvin. Proiectul a fost inițiat de consilierii PNL Târgu Mureș, alături de podul peste râul Mureș între Unirii și Aleea Carpați, ca parte a eforturilor de a decongestiona circulația în această zonă.

“Avem prima formă concretă a unui nou proiect mare pentru infrastructura municipiului Târgu Mureș, pasajul subteran din intersecția de la Cocoșul de Aur. Din păcate, astăzi, Târgu Mureșul nu are proiecte pe care să le depună pentru finanțare pe componenta decongestionării traficului. Acesta este primul proiect care ar putea fi finanțat. Noi, liberalii, am reușit să introducem pe ordinea de zi a Consiliului Local finanțarea acestui studiu de prefezabilitate, iar specialiștii s-au pronunțat că acest pasaj subteran, tehnic, poate fi realizat. Acesta este lucrul cel mai important de care târgumureșenii, noi toți, aveam nevoie, să știm că acest proiect se poate realiza.” a afirmat președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre, în cadrul conferinței de presă care s-a derulat astăzi la sediul partidului.

Consilierul local PNL Horea Șarlea a menționat că proiect pasajului subteran poate fi finanțat prin Programul Operațional Regional 2021-2027, care și-a deschis anul trecut o nouă perioadă de finanțare. “Acest pasaj subteran avea un cost aproximativ de 60 milioane lei + TVA, aici vorbind de partea de construcții și montaj. Este un proiect care poate beneficia de fonduri europene prin POR, care este acum deschis, iar Primăria Târgu Mureș poate să depună o cerere de finanțare. Ceea ce este important de precizat este faptul că acest pasaj trebuie realizat împreună cu podul peste râul Mureș din Aleea Carpați pentru ca noi toți să beneficiem de o fluidizare a circulației pentru cartierul Unirii. Sperăm ca acest proiect să fie acceptat de colegii din Consiliul Local și să fie susținut în continuare pentru a fi realizat.

Tot în cadrul aceleiași conferințe de presă, viceprimarul municipiului Târgu Mureș, Alexandru Gyorgy, a vorbit despre alte proiecte importante pentru municipiul Târgu Mureș. “Încă de când am preluat mandatul de viceprimar, alături de echipa noastră ne-am asumat că ne vom ocupa de toate străzile pietruite, fără asfalt, din Târgu Mureș. Am început de la întabulări, am trecut prin partea de proiectare, iar la unele am îndeplinit chiar și execuția. Este munca de doi ani a direcției tehnice, se lucrează în această perioadă pe mai multe străzi din Târgu Mureș, urmând ca o serie de alte străzi importante din oraș să aibă pentru prima dată asfalt, așa cum este normal într-un oraș european.” a spus președintele interimar PNL Târgu Mureș, Alexandru Gyorgy, în cadrul conferinței de presă.

Prim-vicepreședintele PNL Mureș, Mara Togănel, a vorbit despre Consiliul Politic Național al PNL care s-a desfășurat în data de 24 martie și în cadrul căruia a fost aprobată fuziunea cu ALDE. “Această fuziune are loc și în județul Mureș, fiind în măsură să îl prezentăm pe domnul Marius Grozav, fost președinte al ALDE Mureș și care în urma fuziunii va ocupa funcția de vicepreședinte al PNL Mureș. ALDE Mureș aduce în echipa PNL Mureș 18 consilieri locali, 2 viceprimari și aproximativ 100 de membri. Partidul Național Liberal rămâne cel mai important partid al dreptei românești, partidul integrator care își propune să înglobeze toate curentele de orientare politică de dreapta din România.” a afirmat Mara Togănel la conferința de presă a PNL Mureș.

Biroul de presă PNL Mureș

Share this content: