Home Din judet Pagube MAJORE după incendiul de la Chețani

Pagube MAJORE după incendiul de la Chețani

3
0

8 ore s-au chinuit pompierii ludușeni și cei din Târnăveni, pentru a lichida incendiul de la Chețani.

La ora 15:30 s-a dat alarma și 4 autospeciale s-au deplasat la Chețani, pentru a lichida un incendiu izbucnit la un depozit de baloți.

„Pompierii Detașamentului Târnăveni și Punctului de Lucru Luduș, în colaborare cu SVSU Luduș, intervin în aceste momente cu 3 autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și 2 cisterne cu apă, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la nivelul a 150 de baloți de fân depozitați în localitatea Chețani. Echipajele actionează pentru localizarea incendiului, respectiv pentru înlăturarea pericolului de propagare a acestuia.”, scris sg. maj. Oltean Georgiana, de la ISU Mureș.

După o oră, incendiul fusese localizat (adică se limitaseră posibilitățile de propagare).

„Incendiul este localizat. Ca urmare a degajarilor mari de fum, dintr-un grajd situat în proximitatea baloților incendiați au fost evacuate în siguranță 50 de bovine, relocate într-un alt adăpost de acest gen. Echipajele acționează în continuare pentru lichidarea incendiului.”, transmitea ISU Mureș.

Abia în jurul orei 23:00 a fost lichidat incendiul, dar pagubele au fost foarte însemnate.

„Incendiul este lichidat. Datorită intervenției prompte a echipajelor de pompieri s-a reușit protejarea zonei, astfel încât incendiul nu s-a propagat la clădirile și structurile învecinate. În urma acestuia au ars un total de 80 de baloți.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind scântei mecanice.”, ne-a transmis Georgiana Oltean, de la ISU Mureș.

Share this content: