Home Din judet Mureș/ Ofițer de poliție condamnat definitiv cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de...

Mureș/ Ofițer de poliție condamnat definitiv cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență în formă continuată și șantaj

147
0

La data de 19.06.2024, Curtea de Apel Târgu – Mureș a dispus condamnarea unui inculpat, ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș – Poliția Municipiului Reghin – Biroul Ordine Publică, la pedeapsa de 5 ani închisoare în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență în formă continuată (4 acte materiale) și șantaj. Prin aceeași hotărâre a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor, pe o durată de 5 ani.

Hotărârea instanței este definitivă.

În sarcina inculpatului s-a reținut faptul că solicita și primea sume de bani, cuprinse între 750 și 5000 de euro, de la persoane cercetate pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, în scopul de a interveni pe lângă angajați ai Serviciului de Medicină Legală Mureș, în vederea diminuării alcoolemiei din sânge și recuperarea permiselor de conducere într-un timp scurt.

De asemenea, ofițerul de poliție a amenințat un coleg de-al său, agent de poliție, cu dezvăluirea unor fapte compromițătoare în schimbul determinării unor persoane să nu mai facă afirmații despre pretinderea și primirea de către inculpat a sumelor de bani, obiect al infracțiunii de trafic de influență.

Pentru documentarea cauzei penale, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureș au fost delegați să desfășoare mai multe acte procedurale care au condus la completarea probatoriului în cauză.

SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE MUREȘ

Share this content: