Joi, 11 aprilie 2024, ofițeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, au realizat prinderea în flagrant de trafic de influență a unui cetățean din municipiul Târgu Mureș, persoană fără calitate specială.

Acesta a pretins și primit de la denunțătorul în cauză, suma de 7.500 de lei, în schimbul promisiunii obținerii permisului de conducere, fără a se mai prezenta la proba teoretică și practică.

În urma acțiunii de flagrant, față de inculpat a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 12 aprilie a.c.,, acesta să fie prezentat judecătorului pentru drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș cu propunere de arestare preventivă.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE MUREȘ

Share this content: