Mari smardoi: Au jefuit o bătrână de 84 de ani!

  12
  0

  Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Târgu Mureș, sub coordonarea procurorului de caz, au identificat și reținut pentru 24 de ore trei persoane bănuite de tâlhărie calificată și au recuperat aproape întregul prejudiciu produs în urma infracțiunii. Cele trei persoane reținute urmează a fi prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

  La data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 19.35, Poliția municipiului Târgu Mureș a fost sesizată prin apel 112 de către o femeie de 84 de ani cu privire la faptul că aceasta ar fi fost victima unei tâlhării.

  Conform sesizării, o persoană necunoscută ar fi pătruns în locuința din Târgu Mureș a acesteia, în timp ce se afla la domiciliu, imobilizând-o și sustrăgându-i aproximativ 200 de lei și 3 inele din aur.

  La fața locului aceasta nu a necesitat îngrijiri medicale de specialitate.

  În baza aspectelor semnalate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Târgu Mureș au demarat de îndată activități specifice de cercetare și investigare, identificând persoanele implicate în săvârșirea faptei, respectiv un bărbat de 43 de ani din Târgu Mureș și două femei din comuna Sângeorgiu de Mureș, de 36 și 52 de ani.

  La data de 17 ianuarie a.c., polițiștii au emis mandate de aducere pe numele celor în cauză, având în vedere că din verificările efectuate au reieșit indicii cu privire la intențiile acestora de a părăsi teritoriul României.

  Astfel, la aceeași dată, bărbatul de 43 de ani a fost depistat în Târgu Mureș, iar cele două femei au fost depistate la punctul de trecere a frontierei din județul Bihor cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II și a polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale Bihor.

  În noaptea de 17/18 ianuarie a.c., în baza probatoriului administrat, pe numele celor trei au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureș.

  Totodată, s-a reușit recuperarea parțială a prejudiciului cauzat, constând în cele 3 inele din aur.

  În cursul acestei zile, persoanele reținute urmează a fi prezentate magistraților cu propunere de arestare preventivă.

  Suportul tehnic de specialitate în cauză a fost asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

  De asemenea, activitățile au beneficiat de sprijinul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Târgu Mureș.

  Share this content: