După cum știți, economia mondială a suferit transformări semnificative în ultima perioadă din cauza situației geo-politice globale. Toate aceste evenimente au determinat contracții economice în mai multe sectoare.


Piața producătoare de mașini este și ea afectată din punct de vedere al rutelor de distribuție, dar și al scăderii producției, ceea ce duce la o cerere scăzută a părților componente. De asemenea, producătorii auto sunt nevoiți să facă tranziția de la motoarele pe benzină și motorină la cele hibride și electrice, dar subvențiile pentru mașinile electrice au scăzut în toate țările europene, ceea ce nu încurajează vânzarea lor.


În acest context, dar și în contextul economic general, la nivelul grupului LEONI, au avut loc o serie de analize amănunțite care au evaluat eficiența operațiunilor noastre. După discuții îndelungate, am identificat o nevoie de flexibilizare a modului în care lucrăm, astfel încât să ținem pasul cu cerințele pieței auto.


Decizia detașării angajaților noștri din Luduș către alte fabrici LEONI din România, respectiv la fabricile din Arad si Bistrița, a fost luată ca urmare a reducerii drastice a comenzilor pentru fabrica din Luduș și având în vedere dorința noastră de a păstra toți acești angajați valoroși în cadrul companiei.

Din dorința de a afecta cât mai puțin salariații noștri și pentru a păstra continuitatea în muncă, le-am oferit acestora posibilitatea de a-și desfașura activitatea la fabricile din Bistrița. Până când fabricile de la Bistrița vor avea posibilitatea de a-i integra în procesele specifice, ne-am îndreptat angajații spre fabrica din Arad. Astfel, pentru o perioadă de maxim 5 luni, angajații au posibilitatea detașării la fabrica din Arad. Sprijinim relocarea angajaților noștri prin asigurarea cazării, dar și prin oferirea unui bonus de relocare. După această perioadă, activitatea angajaților nostri se va relua la fabricile din Bistrița. Compania va pune la dispoziție transportul gratuit până la locul de muncă și retur.
LEONI a investit continuu în formarea și specializarea angajaților, cea mai importantă resursă a companiei. Apreciem contribuția, profesionalismul și dedicarea de care angajații LEONI dau dovadă zi de zi.

Am demarat discuții cu organizația sindicală, împreună cu care vom analiza fiecare situație în parte și vom lua decizii punând interesele angajaților pe primul loc.

Persoană de contact:
Andrei RUSU E-mail: iulian-andrei.rusu@leoni.com Tel: 0749.055.184
Head of Communication LEONI România

Despre LEONI
LEONI este un furnizor global de fire, fibre optice, cabluri și sisteme de cabluri, precum și de servicii conexe pentru sectorul auto și alte industrii.Grupul de firme are aproximativ 95 000 de angajați în 27 de țări și a realizat în 2022 vânzări consolidate de 5,1 miliarde de euro.


De la începutul anului 2000, LEONI a fost un promotor al excelenței în România. Cu o forță de muncă de aproape 12.000 de angajați și cu 70 de milioane de euro virați către bugetul de stat în 2022, LEONI este unul dintre cei mai importanți angajatori din țară. Din portofoliul LEONI România fac parte cei mai importanți producători auto mondiali, iar aproape 3.000 dintre furnizorii LEONI România sunt locali.

Share this content: