Home Investigație Judecătorul, Florin Lupașcu, se răzbună pe antreprenorii ludușeni? (UPDATE)

Judecătorul, Florin Lupașcu, se răzbună pe antreprenorii ludușeni? (UPDATE)

44
0

Judecătorul sindic, Florin Lupașcu, este unul dintre cei mai controversați oameni din justiția mureșeană.

„Acesta a fost sancționat de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara pentru comiterea abaterii prevazute de art. 271 lit. q) teza I din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in “nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor”.

La momentul inceperii cercetarii disciplinare a judecatorului Florin Lupascu au fost identificate 298 de hotarari judecatoresti in care era depasit termenul legal de redactare, iar la finalul cercetarii disciplinare numarul acestora scazuse la 293. De asemenea, in anumite cazuri inregistrarile au fost chiar si de 835 de zile.”, scrie Gazeta de Cluj.

Nu este prima dată când Lupașcu fusese pedepsit de CSM.

Astfel, potrivit unor documente intrate în posesia RefleqtMures, SE PARE CĂ FLORIN LUPAȘCU SE RĂZBUNĂ PE O SOCIETATE COMERCIALĂ DIN LUDUȘ, PENTRU ULTIMA SANCȚIUNE DICTATĂ DE CSM.

“Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Lupascu Florin – judecator sindic. In baza art.273 alin.(1) lit.d) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor aplica domnului Lupascu Florin – judecator sindic sanctiunea disciplinara constand in ‘retrogradarea din gradul profesional de curte de apel in gradul profesional de tribunal si continuarea activitatii la Tribunalul Specializat Mures’ pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 271 lit. q) teza I din acelasi act normativ. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Iata precizarile Inspectiei Judiciare:

“Actiune disciplinara Lupascu Florin, judecător sindic pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.271 lit.q) teza I din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in aceea ca, la data inceperii cercetarii disciplinare (22.12.2022), figura cu 298 de hotarari in care se depasise termenul legal de redactare, iar la data de 06.03.2023 (data finalizarii cercetarii disciplinare prealabile) figura cu 293 hotarari judecatoresti neredactate in termen legal, in privinta unora dintre acestea fiind inregistrate intarzieri de peste 835 de zile”.”, scrie luju.ro

Ei bine, pentru sancțiunea prezentată mai sus, judecătorul – Florin Lupașcu – este acuzat că se răzbună pe firma, DandanTur.

„Practic, prin Sentința nr. 171/28.12.2023, judecătorul sindic Lupăscu Florin i-a catalogat infractori, atât pe DandanTur, cât și pe creditorii ale căror creanțe sunt contestate în prezenta cauză. Probabil că judecătorul sindic s-a auto “încurajat” în această modalitate de exprimare și antepronunțare și din următoarele considerente: DandanTur a formulat o sesizare la Inspecția Judiciară împotriva acestuia, referitoare la modul în care a înțeles să gestioneze întregul dosar de insolvență. Au apărut articole atât în ziare cu profil juridic, cât și în ziare de largă circulație vizând modul în care își exercită atribuțiile care îi incumbă în calitate de judecător. Aducem în discuție articolul în care “prestația” domnului judecător Lupăscu a fost legată de deschiderea procedurii falimentului Companiei de Salubritate Câmpia Turzii SA (fost partener contractual al subscrisului), în raport cu care ne-am înscris la masa credală, și prin soluțiile pe care domnul judecător Lupăscu le-a pronunțat în dosarul de insolvență nr. 283/1371/2022 a “pus un umăr” la falimentul Companiei de Salubritate Câmpia Turzii SA (a cărui acționarul majoritar este Primăria Câmpia Turzii). ” – ne-a transmis o sursă

Dar … de la ce a pornit totul?

De la ACEASTĂ sentință, scrisă și semnată de Florin Lupașcu:

Potrivit documentelor care ne-au parvenit, în sentința de mai sus, Lupașcu aduce o serie de acuzații GRAVE spre FOARTE GRAVE firmei Dan Dan Tur Construct.

„După analizarea detaliată a considerentelor Sentinței nr. 171/28.12.2023, devine evident că judecătorul sindic și-a conturat deja o opinie fermă cu privire la modul în care creditorii, ai căror drepturi de creanță sunt contestate în acest caz, și-au exercitat aceste drepturi. În opinia sa, există o complicitate frauduloasă între debitoare și acești creditori, ceea ce face ca soluția în acest dosar să fie previzibilă. Sentința nr. 171/28.12.2023, pronunțată de către domnul Judecător Lupăscu Florin, poate fi considerată un „rechizitoriu” în care sunt prezentate elemente incriminatorii atât împotriva pârâtei, cât și împotriva creditorilor al căror drepturi de creanță sunt contestate. În Sentința nr. 171/28.12.2023, se poate observa un antepronunțat din cel puțin următoarele motive: judecătorul sindic a constatat formarea unei mase credale controlate de către creditori (ale căror drepturi de creanță sunt contestate în acest caz) sub influența pârâtei; judecătorul sindic a remarcat încheierea unor tranzacții fictive; judecătorul sindic a sesizat încheierea unor cesiuni în care au fost incluse clauze preferențiale; judecătorul sindic a observat antedatarea unor tranzacții.”, ne transmit sursele.

Ei bine, din aceste considerente, se solicită RECUZAREA lui Florin Lupașcu din spețele care vizează firma DandanTur Construct.

Nu este prima dată când apar PROBLEME de natură juridică, ignorate de justiție, în scandalul dintre DandanTur și Ecosal Schuster.

„Primul episod vizează felul în care SC Ecosal Schuster SRL Sighișoara a facturat aproape UN MILION DE LEI către Dandan Tur Construct, pentru servicii de depozitare a deșeurilor pe o rampă care NU A AVUT AUTORIZAȚIE DE MEDIU!

Între cele două societăți comerciale s-au desfășurat în intervalul 20.05.2020 și 31.08.2021 raporturi profesionale având ca obiect în principal preluarea și depozitarea deșeurilor menajere. Aceste raporturi au fost legiferate atât printr-un contract de prestări servicii, cât și prin trei acte adiționale, semnate între 2020 și 2021.

Valoarea totală a facturilor emise de Ecosal Schuster către Dandan Tur Construct este de 1.979.248,70 lei, ÎNSĂ din această sumă, nu mai puțin de 949.182,8 lei au fost emise în perioada 28.02.2021 – 31.08.2021, când Ecosal Schuster NU AVEA AUTORIZAȚIE DE MEDIU pentru administrarea rampei de deșeuri de la Sighișoara.

Ecosal Schuster SRL ȘTIA încă din 24.02.202 că nu va mai avea autorizație de mediu, prin decizia APM Mureș, cei de la Ecosal încunoștințând Primăria Sighișoara despre acest lucru și cerându-le să le aprobe o mărire a tarifului practicat, pentru a putea depozita deșeurile la Sânpaul.

Totuși, această încunoștințare nu s-a făcut și către parteneri, în speță – către Dandan Tur Construct, cărora le-au facturat servicii pentru următoarele 6 luni.

Societatea patronată de Dan Turcu și coordonată de Valer Turcu a făcut solicitare către Tribunalul Specializat Mureș să ANULEZE facturile emise de Ecosal Schuster SRL în perioada în care nu a avut autorizație de mediu, însă până în acest moment, Tribunalul Spcializat Mureș ține parte firmei sighișorene. De altfel, judecătorul care gestionează întregul dosar de la Tribunalul Specializat Mureș a făcut mai multe concesii fimei sighișorene – dar, despre acestea, în episoadele viitoare.

Tot atunci veți afla cum cere Ecosal Schuster FALIMENTUL Companiei de Salubritate din Câmpia Turzii, deși NU A AVUT RAPORTURI COMERCIALE cu această societate și veți afla și despre problemele legale pe care le are judecătorul sindic Florin Lupașcu.”, scrie refleqtmedia.ro

„A treia neregulă din dosarul de falimentare al Companiei de Salubritate din Câmpia Turzii se referă la votul pe care DandanTur Construct – în insolvență – ar fi trebuit să-l dea în ceea ce privește planul de reorganizare al Companiei.

Deși în adunarea creditorilor, votul a fost unul POZITIV, administratorul judiciar al DandanTur Construct, A&A Consultants București a întocmit un referat NEGATIV, prin care votul DandanTur a fost ANULAT. Astfel, Compania de Salubritate a intrat în Faliment.

Ei bine … administratorul judiciar al DandanTur, A&A Consultants București TREBUIA SĂ FIE SCHIMBAT din această poziție încă din 27 ianuarie 2023! La ședința adunării creditorilor de la DandanTur Construct SRL, s-a votat, cu o proporție de peste 58% din voturi ca administratorul să fie SCHIMBAT.

Din acea adunare a creditorilor de la DandanTur face parte inclusiv CEC Bank care, în alte decizii ale adunării a votat cam cum a votat și Schuster Ecosal SRL. Umblă vorba că între cele două entități (Schuster și CEC Bank) ar exista colaborări comerciale în valoare de câteva milioane de lei, dar acest lucru nu îl putem proba încă, deci nu comentăm.

Cu toate acestea, Judecătorul sindic REFUZĂ EFECTIV să facă această modificare, dând amânare peste amânare.

Practic, Judecătorul Sindic a „jucat murdar” de la începutul dosarului de insolvență al DandanTur, dar despre acest subiect … într-o investigație ulterioară.”, scrie aceeași sursă, într-un alt articol.

Nu știm de ce Lupașcu „joacă” tot împotriva DandanTur și tot pentru Ecosal … dar mediul de afaceri mureșean vorbește despre „jocuri necurate” între judecător și Ecosal. Noi NU CREDEM și nici nu afirmăm așa ceva … dar alții afirmă!

Share this content: