Polițiștii cu atribuții rutiere din întreg județul, continuă să desfășoare activități specifice în vederea creșterii gradului de disciplină în rândul participanților la trafic, precum și pentru asigurarea respectării normelor de circulație pe drumurile publice.

Cu ocazia verificărilor efectuate în cursul zilei de ieri, 12 septembrie a.c., polițiștii au constatat mai multe infracțiuni la regimul rutier, printre care :

*

La data de 12 septembrie a.c., în jurul orei 18.15, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Sovata, au oprit pentru control, la intersecţia cartierului Petofi Sandor cu strada Câmpul Sărat, un autoturism, condus de un tânăr de 20 de ani, din județul Harghita.

Întrucât conducătorul auto avea un comportament agitat, polițiștii l-au testat cu aparatele alcooltest și DrugTest. Testarea alcoolscopică a avut rezultat negativ, însă rezultatul testului pentru depistarea substanțelor cu efect psihoactiv în salivă a indicat o valoare pozitivă pentru cocaină.

Astfel, tânărul a fost condus la o unitate medicală, pentru prelevarea mostrelor biologice necesare stabilirii cu exactitate a substsanțelor interzise din organism.

În cauză, polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal, privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

*

De asemenea, la aceeași dată, în jurul orei 20.40, polițiștii stațiunii Sovata au mai depistat, pe strada Vulturului, un conducător auto, de 34 de ani, din județul Harghita, aflat sub influența substanțelor interzise.

Mai exact, la testarea cu aparatul DrugTest, a rezultat o valoare pozitivă pentru ,,AMPHETAMINE”, fapt pentru care bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, unde i-au fost prelevate mostre biologice.

Pe numele șoferului a fost deschis un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

*

La data de 12 septembrie a.c., în jurul orei 23.15, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Petelea au depistat, pe un drum comunal din localitatea Beica de Sus, un tânăr de 18 ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză polițiștii au deschis un dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

*

Polițiștii orașului Sărmașu efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, în urma unei constatări rutiere din data de 12 septembrie a.c. .

În fapt, un echipaj de ordine publică a oprit, în jurul orei 14.00, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 44 de ani, pe strada Băilor din localitatea Sărmășel.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Fiind condus la unitatea medicală, acesta a refuzat prelevarea mostrelor biologice, fapt pentru care, în cauză, a fost deschis un dosar de cercetare penală, conform prevederilor Codului penal.

*

De asemenea, în jurul orei 18.50, polițiștii orașului Sărmașu au mai depistat, pe strada Trandafirilor, un conducător auto, de 45 de ani, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Fiind testat alcoolscopic, rezultatul testului de respirație a indicat o valoare de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în continuare bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea mostrelor biologice, necesare stabilirii alcoolemiei în sânge.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Share this content: