Incendiu tablou electric în interiorul unei case de locuit, municipiul Târgu Mureș

  514
  0

  Mai multe autospeciale de pompieri au intervenit, in jurul orei 11:30, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tablou electric de pe strada Tudor Vladimirescu din Târgu Mureș.

  „La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului, în jurul coșului de fum. Pompierii militari au localizat și stins incendiul în limitele găsite, împiedicând extinderea flăcărilor la întreaga clădire.
  Din fericire, nu au fost înregistrate victime.
  Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

  Pentru a preveni producerea unor tragedii, le reamintim cetățenilor că, în ceea ce privește exploatarea coșurilor de evacuare a fumului, este obligatorie verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a acestora, fiind interzisă folosirea lor dacă sunt necurățate.
  Totodată, în cazul exploatării mijloacelor de încălzire trebuie respectate următoarele măsuri:
  •nu se admite utilizarea sobelor fără uşiţe la focare şi cenuşare, cu defecţiuni sau neizolate corespunzător faţă de elementele combustibile ale clădirilor;
  •se interzice depozitarea materialului combustibil, a cărţilor, hainelor, lumânărilor etc. deasupra sobelor.”, transmite ISU Mureș.

  Share this content: