Home Din judet În județul Mureș au sosit primele microbuze electrice

În județul Mureș au sosit primele microbuze electrice

1
0

Vestea a fost dată de deputatul PSD Mureș, Dumitrița Gliga.

„🔴Primele trei microbuze au ajuns săptămâna trecută la Fărăgău, Zau de Câmpie și Vărgata, printr-un proiect finanţat prin fonduri europene, prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

🔴Prin proiectul ”Achiziția microbuzelor electrice pentru elevi pentru unitățile de învățământ preuniversitar care funcționează în localitățile eligibile din județul Mureș”, finanțat din PNRR, Componenta C15 – Educație, în județul Mureș vor ajunge și 26 de microbuze electrice. Contractul de fianaţare se va semna în această săptămână, urmând ca autoritatea județeană să demareze procedura de achiziţie.

✅Prin proiectul în valoare de peste 6 milioane de euro, microbuzele şcolare vor ajunge în școlile din: Sânpetru de Câmpie – 2 microbuze, Beica de Jos – 1, Crăciunești – 2, Mica – 1, Eremitu – 2, Fântânele – 1, Pogăceaua – 1, Șăulia – 1, Suplac – 1, Acățari – 2, Aluniș – 2, Ghindari – 1, Hodac – 2, Măgherani – 1, Râciu – 2, Pănet – 2, Sărățeni – 1, Saschiz – 1.

🔹Microbuzele, dotate cu 16+1 locuri (majoritatea) sau 8+1 locuri, vor deservi comunitățile din mediul rural, în care unitățile de învățământ sunt situate la distanțe mari față de locuințele elevilor.

🔴Urmează finanțarea de microbuze şcolare electrice sau hibride, prin Administraţia Fondului pentru Mediu, apelul fiind deschis în 8 septembrie. Bugetul alocat unităților administrativ – teritoriale, la nivel naţional, este de 300 de milioane de lei. Finanţarea programului se realizează din veniturile rezultate din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, încasate la Fondul pentru mediu.”, a declarat deputatul.

Share this content: