Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Târgu Mureș au identificat, la data de 16 aprilie a.c., un bărbat de 59 de ani, din orașul Ungheni, cercetat pentru o faptă de furt din buzunar. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

Cel în cauză este bănuit că, la data de 29 februarie a.c., aflându-se într-o societate comercială din municipiul Târgu Mureș, ar fi sustras un telefon mobil aparținând unei femei de 67 de ani, din buzunarul exterior al hainei pe care aceasta o purta.

În urma activităților investigativ-operative derulate, polițiștii l-au identificat pe cel în cauză și l-au condus la sediul unității de poliție, în vederea continuării cercetărilor.

Pe numele său, polițiștii au emis o ordonanță de reținere, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureș, pentru executarea măsurii.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea activității infracționale, în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt.

***

RESPECTAȚI RECOMANDĂRILE POLIȚIȘTILOR PENTRU A VĂ PROTEJA DE HOȚII DE BUZUNARE!

Specificul furturilor din buzunare constă în faptul că locul de acţiune este unul restrâns, de regulă favorizat de aglomeraţie, poziţia hoţului fiind permanent riscantă.

În general, pe timp de zi, furturile se comit în mijloacele de transport în comun, magazine, pieţe, în special la anumite ore, atunci când oamenii merg spre serviciu sau spre casă, sunt grăbiţi, hoţii profitând de neatenţia acestora.

Comportamentul caracterizat prin neglijenţă contribuie la comiterea acestui gen de fapte. Exersarea spiritului de vigilenţă reprezintă primul şi cel mai solid „scut” împotriva hoţilor şi a altor genuri de infractori.

Pentru a evita să deveniţi victime ale infracţiunii de furt din buzunare, genţi, este recomandat să ţineţi cont de sfaturile cu caracter preventiv oferite:

-Evitați locurile aglomerate și nu păstrați în același loc portmoneul, telefonul mobil, banii, cheia autoturismului sau orice alte obiecte de valoare;

-Aveți grijă unde țineți banii sau cardurile sau orice alte bunuri de valoare! Buzunarele exterioare ale hainelor, buzunarul din spatele pantalonilor sau poşeta deschisă sunt tentante pentru hoți!

-Evitaţi conversaţiile cu persoane necunoscute; Hoţii care fură din poșete/genţi şi buzunare pot „acționa” în grup, iar rolul unuia dintre ei poate fi acela de a distrage atenţia în timpul în care altul acţionează;

-La cumpărături, nu uitați că portmoneul sau telefonul mobil nu se țin în coș sau în buzunarele exterioare ale hainelor/genților! Când așteptați la rând, acordați atenție persoanelor care se înghesuie sau se apropie prea mult de dumneavoastră!

De asemenea, polițiștii atrag atenția asupra metodelor la care pot recurge hoții de buzunare pentru a intra în posesia bunurilor dumneavoastră! Profitând de neatenție sau confuzia persoanelor vătămate, aceștia se pot recomanda a fi o cunoștință, o rudă îndepărtată sau un prieten vechi, recurgând în cele din urmă la o apropiere fizică ce implică automat și apropierea de buzunare, genți sau bagaje.

-Dacă o persoană necunoscută se recomandă a fi o cunoștință veche sau o rudă îndepărtată, evitați, pe cât posibil, apropierea fizică de aceasta!

-Verificați-vă buzunarele și gențile imediat după ce ați interacționat cu persoane necunoscute în diverse împrejurări și sesizați de îndată polițiștii în situația în care constatați că vă lipsesc bunuri!

Share this content: