Oare cat de handicapat sa fii, ca sa dai foc la vegetatie LANGA PADURE?

Ei… atat de handicapati! De o zi se lupta sute de pompieri sa repare ceea ce au distrus o mana de handicapati!

Intervenție pentru stingere unui incendiu de fond forestier

În aceste momente, pompierii militari acționează pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de fond forestier, în zona localității Lăpușna.

În teren s-au deplasat forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Reghin, precum și forțe și mijloace din cadrul Ocolului Silvic Mureș, Salvamont Mureș și S.V.S.U. Ibănești.

Misiunea este în dinamică, revenim cu detalii.

Lt. Călușeri Alexandra

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără, la nivelul unei păduri de rășinoase, pe aproximativ 20 ha, echipajele acționând pe un teren greu accesibil, versanții fiind extrem de abrupti.

Intervenția pompierilor și a personalului în sprijin se concentrează, în principal, pe crearea unei linii de protecție pentru limitarea propagării incendiului.

La nivelul inspectoratului s-a activat grupa operativă și se deplasează pe teren.

Acțiunea de stingere este în dinamică.

Având în vedere condițiile meteorologice (vântul puternic), misiunea pentru localizarea și limitarea incendiului este încă în dinamică.

Incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 40 hectare.

În jurul orei 19:00, la locul indicat s-au suplimentat forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Sighișoara și Secția de Pompieri Sărmașu, respectiv 40 pompieri militari, precum și 40 de lucrători din cadrul Ocoalelor Silvice Lăpușna și Fâncel și patru pompieri voluntari din cadrul SVSU Ibănești.

Update incendiu fond forestier

În aceste momente incendiul este localizat, se intervine pentru lichidare, acesta nu se mai manifestă cu flacără.

Pe timpul nopții lucrătorii direcției silvice cat și militarii din cadrul inspectoratului s-au retras din dispozitiv, totodată pentru protejarea zonei peste noapte au constituit dispozitive de protecție pe creasta versantului afectat. Aceste dispozitive sunt formate din mai multe echipe mixte, 15 lucrători ai direcției silvice și 20 pompieri militari.

În această dimineață s-a reluat acțiunile de lichidare a incendiului , se intervine pentru lichidarea focarelor ascunse, iar în sprijinul pompierilor mureșeni acționează forțe și mijloace din cadrul ISU Harghita.

Reamintim că în zona în care se intervine este una greu accesibilă, aspect care îngreunează intervenția echipajelor operative.

UPDATE INCENDIU FOND FORESTIER

În aceste momente incendiul nu se mai manifesta cu flacără, există multiple focare fumegând pe versantul afectat la cioate și litieră, dar pericolul de propagare a fost limitat la cele 40 de hectare.

În vederea optimizării acțiunii de răspuns pentru lichidarea incendiului produs la fondul forestier Lăpușna, a fost solicitat sprijin aerian.
S-a solicitat o aeronavă echipată cu configurație pentru stins incendii, din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Aceasta va intervenii dacă situația operativă o va impune.

Acțiunea de stingere este în dinamică.”, transmite ISU Mures.

Share this content: