Home Administrație EXCLUSIV: Ludușul se dezvoltă cu fonduri europene

EXCLUSIV: Ludușul se dezvoltă cu fonduri europene

21
0

În această dimineață, RefleqtMureș a formulat o solicitare de informații către Primăria Luduș, pentru a afla stadiul de implementare a diverselor proiecte de dezvoltare cu finanțare nerambursabilă, derulate de administrația publică locală.

În termen de mai puțin de 8 ore (felicitări, Primăria Luduș) am primit răspunsul la cele 4 întrebări formulate.

Astfel, vă putem prezenta stadiul de implementare al tuturor proiectelor de dezvoltare, finanțate nerambursabil, de către Primăria Luduș.

Pentru proiectul „Reabilitarea si modernizarea infrastructurii de drumuri in orasul Ludus”., instituția condusă de Cristian Moldovan a obținut finanțate prin Programul Anghel Saligny. Conform informațiilor pe care le-am primit, implementarea proiectului a ajuns în faza de execuție a lucrărilor, iar ordinul de începere al lucrărilor a fost emis în 25.09.2023. „Este posibil emiterea unui ordin de sistare a lucrărilor, având în vedere condițiile meteorologice”, transmite Primăria Luduș. „Nu sunt identificate nerespectări ale graficului de execuție al lucrărilor” – mai transmite sursa citată.

Referitor la cele două proiecte PNRR, respectiv „Amplasare puncte de reîncărcare vehicule electrice” și

„Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ
preuniversitare din orașul Luduș, județul Mureș”, am fost informați că este în curs de elaborare documentația de atribuire, urmând a fi lansate licitațiile de lucrări și achiziții.

Cu privire la proiectele de dezvoltare prin Programul Operațional Regional, din cele 6 proiecte finanțate, doar unul nu va putea fi realizat pana la 31.12.2023, din cauza faptului ca nu a fost predat proiectul tehnic. Este vorba despre proiecrul ” Reabilitare, modernizare, extindere si dotare Casa de Cultura din orasul Ludus, judetul Mures”, dar edilul ludusean nu renunta la proiect si va cere finantare pe el pe POR 2021-2027.

foto: ludusonline.ro

Share this content: