Emil Mocan îi dă cu realitatea în cap liderului PMP, Păcurar Marius

  210
  0

  În această dimineață, medicul veterinar și liderul PMP Chețani, Marius Păcurar, a încercat să-l atace public pe primarul, Emil Florin Mocan.

  Astfel, prin intermediul unei postări care, deși Păcurar a declarat-o publică, de fapt este pe grupul de facebook al alianței PMP – FD Chețani, liderul PMP a încercat să-l „murdărească” pe primar.

  „Domnule Primar Mocan Emil Florin Mocan , vă invit să răspundeți onest în față alegătorilor.
  Lipsa răspunsului reprezintă fugă de răspundere.
  Vă reamintesc următoarele aspecte :
  Am fost unul din susținătorii dumneavoastră acum 4 ani.
  Am avut un protocol electoral care prevedea faptul că Ilea Cornel va fi viceprimar.
  Înaintea primei ședințe de Consiliu Local ați dinamitat tot protocolul electoral și l-ați propus pe Csegoldi Nicolae candidat de viceprimar.
  Acesta a obținut în Consiliu 2 voturi.
  Ilea Cornel a fost ales viceprimar inclusiv cu votul domnului Bega Daniel, iar eu v-am spus în acel moment că echipa a încetat să mai existe, deoarece NE-AȚI TRĂDAT!
  Cu toate acestea, pentru binele comunității, Consiliu Local a susținut toate proiectele dumneavoastră.
  Le puteți explica cetățenilor situația reală a proiectului POCU unde cofinanțarea proprie este de 800.000 lei, proiect cu valoare totală de 1milion de euro.
  Este cunoscut faptul că există riscul să fim obligați să returnăm toată finanțarea…
  Poate aveți tăria să ne răspundeți și la problema redevențelor miniere, care puteau constitui modalitatea de rambursare a datoriei istorice.
  “MUNȚII NOȘTRI AUR POARTĂ ,
  NOI CERȘIM DIN POARTĂ-N POARTĂ”
  Firma Geiger , care a exploatat piatră pe terenul de lângă barieră a achitat redevență minieră în 6 luni =aprox. 600.000 lei
  Celelalte firme exploatatoare au achitat
  ÎN TOTAL=200.000
  La sesizarea Consiliului Local ați ordonat urgent sancționarea unor firme cu câte 5000 lei știind că unele lucrează ilegal din totdeauna. 🤔
  Când ați contractat creditul de 300.000 lei de la Consiliul Județean ați afirmat în Consiliul Local că nu trebuie rambursat și că veți plăti personal orice dobândă care va fi stabilită. Aici invocați sprijinul politic la nivel județean.
  Ei, după șase lui a venit dobâna=12.000 lei.
  Toți contribuabilii acestei comune au plătit incompetența dumneavoastră.
  Vreau doar niște răspunsuri și vreau să înțeleagă cetățenii de ce eu și întreaga echipă v-am susținut și de ce v-am părăsit.
  În rest, numai de bine 😉”, a scris Marius Păcurar.

  Răspunsul primarului a venit prompt, evidențiind realitatea pe care contestatarii săi au încercat să o astupe.

  Vin cu aceasta postare ca răspuns la postarea d-lui Pacurar Marius
  In primul rand as vrea sa mentionez ca eu fiind independent in anul 2020, nu a existat nici un protocol electoral inchieiat intre primar si dvs privind numirea d-lui Ilea Cornel in functia de viceprimar, probabil acest protocol de care spuneti a fost intre dumneavoastra si dl Ilea Cornel, reamintindu-va totodata ca primarul nu are puterea de a numi , viceprimarul , aceasta sarcina revenind consilierilor locali, fapt care s-a si concretizat. Nu am luat parte la sedinta de alegere a viceprimarului deci nu l-am propus , intr-adevar am luat legatura telefonic cu dumneavoastra pentru a va transmite ca propunerea mea este dl Csegoldi Nicolae, argumentez propunerea mea pentru numirea in functia de viceprimar a d-lui Csegoldi Nicolae, prin faptul ca acesta era Presedintele UDMR Chetani , partid sustinut politic atat in coalitie cat si la nivelul Consiliului Judetean Mures , propunere care oricum nu a fost luata in considerare, desi era in folosul comunitatii.
  ‼️Din cele relatate de dvs sa inteleg ca asa tare va deranjat propunerea mea , incat v-ati dezis de mine din acel moment , conform spuselor dvs. De aici rezulta ca dvs ati urmarit doar interesul de grup , nu interesul comunitatii pe care o reprezentati .
  ‼️Legat de sustinerea tuturor proiectelor pentru binele comunitatii asa cum mentionati mai sus, se pare ca ati uitat de faptul ca v-ati impotrivit unui important proiect pentru comunitate “Infiintarea retelei de apa potabila in sat Cordos” , si ati aprobat abia la a doua sedinta sub presiunea cetatenilor din satul Cordos care au fost prezenti in sala de sedinta.
  ‼️Ati uitat si de faptul, ca v-ati impotrivit propunerii mele de dimiunare a taxei de concesionarea mormant de la 3000 de lei la 1000 lei, taxa care nu a fost propunerea mea de la bun inceput.
  ‼️Va mai amintesc ca v-ati impotrivit la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul de investitie “Imbunatatirea infrastructurii rutiere in satul Hadareni-asfaltare strazi sat Hadareni” accesat prin Anghel Saligny
  ‼️Legat de exploatarea terenurilor, redeventa miniera se calculeaza la volumul de produs excavat , care se declara de catre agentul economic , trimestrial prin declaratie fiscala la Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, care sunt indreptatiti sa verifice realitatea acestor declaratii .
  ‼️Referitor la contractarea creditului de la Consiliul Judetean , va transmit ca a fost rambursat in totalitatea intreaga suma de 350.000 lei, fara sa fie platita vreo penalitate, lucru pe care il puteti verifica.
  Referitor la Centrul Social Multifunctional din satul Grindeni , acesta este construit in scopul de a oferii sprijin si asistenta medicala cetatenilor , program accesat prin Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale(AFIR) unde in mod normal si evident primariaare procent de contributie proprie de la bugetul local la fel ca si toate proiectele accesate prin fonduri europene la nivel national. Mentionam faptul ca finantarea pentru centru s-a prelungit pana la finalul anului 2025 prin act aditional cu AFIR.
  ‼️As vrea sa subliniez ca in sarcina consilierilor locali nu intra doar aprobarea proiectelor propuse de catre primar, dumneavoastra fiind alesi de catre cetatenii comunei , la fel ca si mine , ar fi trebuit sa veniti cu propuneri si proiecte de hotarare care sa reprezinte interesele cetatenilor, lucru pe care nici unul dintre dumneavoastra nu l-a facut in toti acesti 4 ani.”, a fost răspunsul primarului.

  Această dispută declarativă evidențiază o serie de aspecte foarte interesante, pe care doar finii cunoscători ai politicii le pot remarca.

  În primul rând, consilierii locali PMP au procedat, în 2020, în cel mai oportunist mod cu putință. S-au cocoțat în Consiliul Local, folosindu-se de „palmaresul primarului”, că oricâți purcei ar fi vaccinat Păcurar sau oricâte tărâțe ar fi produs Gore, fără Mocan Emil nu scoteau 5 consilieri nici în visele lor cele mai umede.

  Apoi, continuându-și firea oportunistă, au stat la colț, așteptând prima „greșeală” al lui Mocan… și când „greșeala” aceea a venit (de fapt a venit doar în mintea PMP-iștilor, că primarul n-a propus pe nimeni vice, nu ține de atribuțiile lui) Păcurar, Gore & Gașca s-au descotorosit de Emil Florin MOCAN în cel mai oportunist mod cu putință! Mare caracter aveți, băieți. Să stați adiba pentru a vă găsi motiv să vă rupeți de-un om care v-a făcut consilieri :))) Așa veți face și cu Bega?

  Pe de altă parte … CUM MAMA DRACULUI POȚI SĂ VORBEȘTI DESPRE DEZVOLTAREA COMUNEI CHEȚANI, când tu ai votat ÎMPOTRIVA unui proiect pe Anghel Saligny? PMP Chețani MINTE ȘI ESTE ÎMPOTRIVA CETĂȚENILOR!

  De asemenea, tot PMP Chețani (ăștia care vă strâng mâna, vă pupă și vă promit lăptic, miere și pandișpan pufos) s-au opus diminuării taxei din Cimitir. Doamna Valeria Dan, plătiți 3000 de lei DIN CAUZA LUI PĂCURAR, UȚIU, CHEȚAN, DIACONIȚĂ și BEGA!

  Multă vrăjeală încape în PMP-iști, dau au uitat că pe lângă Emil Florin MOCAN mai sunt și oameni care cunosc adevărul, nu doar oportuniști politici, dornici să-l trădeze la primul moment, așa cum au făcut ei!

  Share this content: