El este sighișoreanul arestat de DIICOT pentru trafic de droguri

  550
  0

  La data de 3 aprilie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, efectuează 10 percheziții domiciliare, în județul Mureș, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

  Din cercetările efectuate a reieșit că, începând cu luna februarie 2024, patru persoane cercetate ar fi vândut substanțe cu efecte psihoactive, către mai mulți consumatori din județul Mureș, iar o altă persoană cercetată ar fi comercializat în municipiul Sighișoara droguri de mare risc, sub forma unor țigări confecționate artizanal din mătase de porumb impregnată cu MDMD-4en-PINACA.

  De asemenea, începând cu luna ianuarie 2024, un bărbat, folosind metoda loverboy, ar fi recrutat o persoană vătămată minoră, de 17 ani, cu care ar fi început o relație de concubinaj, după care ar fi determinat-o să practice prostituția, sprijinind-o prin asigurarea transportului și plata chiriei.

  Acesta ar fi exercitat, inclusiv prin acte de violență fizică și psihică, un control permanent asupra persoanei vătămate, însușind sumele de bani obținute din exploatarea sexuală a acesteia.

  Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureș.

  Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

  Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combaterea Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud și jandarmilor din Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Regele Ferdinand I” Târgu-Mureş.

  Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

  Pe fondul informațiilor de mai sus – transmise de IPJ Mureș – RefleqtMureș a mers pe firul evenimentelor, reușind să-l identifice pe bărbatul arestat în această cauză.

  OLTEAN IONEL este numele inculpatului.

  Tip solutie: Soluţionare
  Solutia pe scurt: În temeiul art. 226 alin. (1) Cod de procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă a inculpatului O.I, formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, în dosarul nr. 55/D/P/2024. În temeiul art. 226 alin. (2) Cod procedură penală, coroborat cu art. 223 alin. (2) Cod procedură penală, art. 202 alin. (1) şi (4) lit. e) Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului O.I, (.cu date personale), cercetat sub aspectul săvârşirii, printre altele şi a infrac?iunii de: trafic de droguri de mare risc, prev. de art.2 alin. 2 din Legea 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de azi, 03 aprilie 2024 până la data de 02 mai 2024, inclusiv. Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpat, prin intermediul avocatului ales, de luare a măsurii arestului la domiciliu. În temeiul art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Ia act că inculpatul a fost asistat de avocat ales. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi pentru Ministerul Public. Pronunţată în camera de consiliu, azi, data de 03 aprilie 2024, ora 12.20.
  Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  18/2024  03.04.2024

  Share this content: