Precum bine știm deja, situațiile neprevăzute nu se opresc în a ne ieși în cale, iar în unele ocazii ne lasã chiar și pe noi, care le-am vãzut pe toate, uimiți!

În data de 16.02.24 ora 14:10 o doamnã cere ajutor prin apel la numãrul unic de urgențã 112, acuzând dureri abdominale, echipajul 802 format din Asistent medical Chinciușan Emil, Ambulanțier Sandor Leon și Voluntar Oltean Andrei, se deplaseazã la fața locului pentru a constata și interveni pentru cele acuzate.

Pacienta este gãsitã în decubit dorsal cu mâna pe loja renalã dreaptã acuzând dureri locale, din anamneza efectuatã de colegi, ceva… nu ieșea la socotealã, așa cã au urmat alte intrebãri pentru a elimina alte suspiciuni… SURPRIZÃ!!! Colegii noștri și-au dat seama de natura cazului însã pacienta susținea cã nu este însărcinată, la câteva minute s-a rupt apa, moment în care s-a declanșat protocolul de naștere asistată la domiciliu, într-adevãr “surprizã” dar de această dată neplãcutã pentru colegi… cordonul ombilical era înfãșurat în jurul gâtului nou-nãscutului moment în care anii de experiențã al domnului asistent și-au spus cuvântul și cu mare grijã i-a eliberat cãile aeriene.

La ora 14:33 venit pe lume Julianna, a început sã plângã spontan și rãspicat, probabil mulțumindu-le colegilor cã au salvat-o! Colorație normalã, greutate 2840 gr și o poveste de pominã, o amintire de neuitat pentru echipaj.

Felicitãri colegilor pentru profesionalism și mamei pentru curajul de care a dat dovadã nepierdându-se cu firea la asemenea veste în circumstanțele date.

Ii urãm și viitorului coleg de breaslã Andrei Oltean mult succes și suntem siguri cã a fost atent la lecția ad-hoc de “moșit” și se va descurca de minune oricând va fi nevoie.

Serviciul de Ambulanțã Județean Mureș – “Totdeauna, tuturor, gata pentru ajutor!”

Share this content: