Home Din judet Ea este voluntarul SMURD care a salvat un copil de 1 decembrie

Ea este voluntarul SMURD care a salvat un copil de 1 decembrie

5
0

Ea este Diana, iar datorită ei un copil este în viață. Întâmplarea s-a petrecut în timpul atelierelor practice de prim ajutor organizate în Târgul Mureș, cu ocazia Zilei de 1 Decembrie.

– Bună ziua, ne puteți învăța cum să acordăm primul ajutor? se adresă o mămică alături de băiețelul ei, Luca, curios de activitatea pe care o desfășurau voluntarii.

– Sigur, pentru asta aș avea nevoie să vă apropiați, să aplicăm împreună manevrele de resuscitare pe acest manechin!

– Luca, vrei să te apropii?

Băiatul nu a mai apucat să-și exprime în cuvinte acordul, brusc s-a albit la față, gesticulând spre mama lui, care nu înțelegea ce s-a întâmplat. Fără întârziere și cu mult spirit de reacție, Diana știa ce trebuie să facă. Copilul nu mai putea respira.

– Lăsați-mă să vă ajut! S-a înecat cu ceva!

A fost nevoie doar de câteva secunde ca Diana să-i sară în ajutor băiatului. I-a aplicat manevra Heimlich sub privirile celor prezenți. De îndată, copilul și-a recăpătat paloarea și capacitatea de a respira.

– Doamnă, vă mulțumesc din suflet, nu știu ce m-aș fi făcut fără dumneavoastră!

– E de datoria mea să ajut, asta mă pasionează, eu am fost doar în locul potrivit la momentul potrivit! Cred că putem continua să învățăm împreună cum să-i salvăm pe ceilalți în astfel de situații. Ce zici, Luca? Mai dorești să încerci?

– Categoric, DA! Vreau să învăț cum pot salva pe cineva. Când voi fi mare vreau să fiu ca dumneavoastră!

-O să-ți spun cum poți ajunge și acolo!

Diana Crișan are 22 ani și este voluntar în cadrul ISU Mureș din anul 2018, iar pasiunea pentru această activitate i-a clădit o adevărată carieră în domeniul medical.

Din anul 2020 este cadru medical activ în Secția de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș, iar anul acesta va absolvi și cursurile Școlii Postliceale Sanitare “Gheorghe Marinescu” din Târgu Mureș.

Felicitări, Diana, suntem mândri de tine!#DSU #IGSU #pompierii #salvatorii #voluntar #ISUMures #mereuladatorie

Share this content: