Droguri jeleu in scolile din Mures? Iata pozitia oficiala a Politiei

  16
  0

  Ca urmare a propagării pe diferite rețele de socializare și pe grupurile de cadre didactice sau părinți a unui mesaj inițial anonim, prin care se anunța faptul că elevilor din diferite unități de învățământ din municipiul Târgu Mureș le sunt oferite drajeuri care ar conține substanțe psihoactive, Compartimentul Relații Publice din cadrul I.P.J. Mureș este abilitat să comunice următoarele:

  La data de 18 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, cu suportul de specialitate al Unității Teritoriale de Analiză a Informației Târgu Mureș, au declanșat verificări cu privire la aceste aspecte.

  Totodată, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, aspectele se află în atenția polițiștilor din cadrul Biroului Siguranță Școlară și a celor din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității.

  Activitățile demarate vizează și stabilirea veridicității informațiilor vehiculate, având în vedere că, din primele verificări, s-a constatat faptul că imaginea distribuită pe diferite grupuri nu este una veridică, fiind preluată din alte surse din spațiul public, iar unele dintre conturile care ar fi postat astfel de informații pe rețelele de socializare ar fi false.

  Mai exact, s-a stabilit că informațiile în cauză ar fi fost publicate pentru prima dată pe un site în vara anului 2022, într-un alt județ, postarea fiind preluată la nivelul județului Mureș în luna noiembrie 2022, dar și în primăvara acestui an.

  Menționăm în acest sens faptul că activitățile de verificare demarate ca urmare a primei postări apărute, în anul 2022, nu au confirmat, nici la acea dată, aspectele la care articolul făcea referire.

  De asemenea, din verificările ulterioare a reieșit că informațiile și imaginile atașate sunt identice cu cele distribuite în prezent.

  La nivelul I.P.J. Mureș și al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș nu au fost înregistrate plângeri sau sesizări privind astfel de circumstanțe.

  Și, pentru că primul pas în prevenirea implicării minorilor în situații de risc la adresa siguranței lor se realizează în familie și la școală, vă reamintim, stimați părinți, o recomandare cu caracter permanent, și anume aceea de a acorda o atenție deosebită anturajului copilului, modului în care alege să-și petreacă timpul liber, observând atent schimbările de comportament în funcție de contextul în care se regăsește copilul.

  Reamintiți-i copilului sfatul de a nu accepta diverse atenții, îndeosebi din partea persoanelor necunoscute și să nu urce în mașini în care se află persoane necunoscute, chiar dacă, printre pasageri sau poate chiar conducătorul auto, sunt persoane pe care le cunoaște.

  Cadrelor didactice le reamintim necesitatea supravegherii atente a elevilor și în afara spațiului clasei, în curtea școlii, în interacțiunea cu elevii altor clase sau cu persoane necunoscute care i-ar putea aborda din afara unității de învățământ.

  Polițiștii din cadrul I.P.J. Mureș, împreună cu cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, efectuează permanent activități specifice de verificare, dar și de prevenire a victimizării minorilor prin fapte conexe consumului de droguri și nu numai.

  Share this content: