Home Administrație Directorul CNAIR, prima declaratie oficiala despre A8 Targu Mures – Miercurea Nirajului

Directorul CNAIR, prima declaratie oficiala despre A8 Targu Mures – Miercurea Nirajului

7
0

#2023, un an bun pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere în #România!

Bugetul #CNAIR pentru anul 2023 a fost de 12,7 miliarde lei, bani pe care i-am cheltuit în totalitate pentru modernizarea și întreținerea infrastructurii rutiere.

Absorbția fondurilor europene pentru construcția de noi obiective a ajuns la 114,64%.

Contractele finanțate prin #PNRR sunt semnate în proporție de 99%.Contractul pentru proiectarea și execuția celor 24,4 km dintre Târgu Mureș și Miercurea Nirajului (ultimul contract finanțat prin PNRR) parte a #A8, urmează să fie semnat în scurt timp, după reevaluarea ofertelor.

Pe lângă deschiderea circulației pe Podul Suspendat peste Dunăre de la #Brăila, anul acesta au fost puși în circulație 80 de km de autostradă și drum expres (din 96 de km recepționați) mult peste media anuală din ultimii 33 de ani (26,6 km). 2023 este un an record al semnărilor de contracte de lucrări, cu 21 de contracte în valoare de peste 21,5 miliarde lei (4,3 miliarde euro) pentru construcția a 472,47 km de infrastructură rutieră:- 308,59 km – #Autostradă;- 17,70 km – #Drumexpres;- 146,18 km – #Drumnațional.

La ora actuală avem în derulare licitații de lucrări în valoare de 11,9 miliarde lei pentru construcția a încă aproximativ 120 de km de drumuri moderne.Tot în 2023 am lansat și licitații pentru proiectarea (elaborarea Studiilor de Fezabilitate) pentru încă 322 km de autostradă.

Finalul acestui an ne găsește cu constructori pe toate loturile din #A7, #A0 și Sibiu – Făgăraș (parte a #A13).O altă premieră este deschiderea circulației pe primii km ai Autostrăzii de Centură #București (A0), atât pe secțiunea din nord cât și pe cea din sud.Și un aspect deloc de neglijat: în anul 2023 am câștigat în instanțe (până în prezent) 58 din cele 85 de litigii administrative.

Aceasta reprezintă o rată a deciziilor favorabile CNAIR de 68%, din litigiile înregistrate anul trecut.Pentru a obține toate aceste rezultate am apelat la calea dialogului permanent cu partenerii noștri (instituționali și contractuali), ceea ce a dus de cele mai multe ori la găsirea de soluții acolo unde au existat diverse probleme sau obstacole.#dezvoltare #investitii #fondurieuropene #constructie #CristianPistol

Share this content: