În ultima perioadă, apropierea campaniei electorale îi face pe unii jucători politici să se comporte foarte nefiresc și să sfideze cele mai elementare norme de democrație.

De la reprezentanții UDMR care i-au atacat public pe consilierii PNL care nu au votat bugetul Municipiului Târgu Mureș, acum vedem un nou exemplu, în persoana primarului sighișorean, Iulian Sîrbu.

Acesta i-a atacat public pe consilierii opoziției care, în ultima ședință de Consiliu Local nu au votat proiectul privind însușirea raportului de evaluare a unui imobil – teren și construcție, aprobarea prețului de pornire la licitație în vederea vânzării acestuia, a modalității de plată a prețului și a documentației de vânzare.

Practic, primarul sighișorean încearcă, prin orice mijloace, să găsească un investitor care să continue construcția neterminată din centrul Sighișorii.

Deoarece mai mulți consilieri locali NU au votat proiectul inițiat de primar, acesta a ieșit public, promovând un videoclip prin care-i face cu ou și cu oțet pe consilierii care nu au votat proiectul.

Facebook

Atitudinea primarului frizează dictatura, deoarece – conform OUG 57/2019, în exercitarea atribuțiilor, consilierii locali au posibilitatea de a vota „pentru”, „împotrivă” sau „abținere”. Nu se poate să voteze doar „pentru” … pentru că așa vrea primarul.

Share this content: