La data de 9 octombrie a.c., în jurul orei 16.30, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Sovata au depistat, pe strada Praidului, o conducătoare auto, de 47 de ani, aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Femeia a fost testată cu aparatul etilotest, care a indicat o concentrație de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei în sânge, aceasta a fost condusă la o unitate medicală, spre a-i fi prelevate mostre biologice.

Cercetările sunt continuate de polițiști, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

*

La data de 10 octombrie a.c., în jurul orei 00.10, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Râciu, aflați în timpul monitorizării traficului rutier pe segmentul de drum Voiniceni-Sântana de Mureș, au oprit la intersecția DN 15 E cu DC 137, au autoturism, condus de un bărbat, de 50 de ani, din Târgu Mureș.

Fiind testat alcoolscopic, rezultatul testului de respirație a indicat o valoare de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării mostrelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei în sânge.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal privindsăvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

*

Cu aceasta ocazie, arătăm că printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere cu consecințe grave se află consumul de băuturi alcoolice și/sau consumul de substanțe psihoactive, precum și conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere!

Readucem în atenția conducătorilor auto noile modificări legislative, reglementate prin Legea 213 din 2023 pentru modificarea Codului penal, care se referă la faptul că, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Share this content: