Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului (SAONRC) intră joi în grevă japoneză, la nivel național. Angajații solicită Guvernului majorarea salariilor cu 15%, în condițiile în care ONRC este „instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiție”, potrivit unui comunicat al organizației sindicale. Ce presupune protestul?

  • În perioada 18-22 aprilie, angajații intră în grevă de tip japonez la nivel național. „Membrii de sindicat din ONRC vor purta banderole negre în semn de protest și își vor îndeplini atribuțiile de serviciu cu exces de zel”, se precizează în comunicat.
  • Situația s-ar putea schimba de săptămâna următoare, dacă sindicaliștii nu vor ajunge la o înțelegere cu Ministerul Justiției, în subordinea căruia activează ONRC. În intervalul 23-25 aprilie, începând cu ora 13:30 vor avea loc mitinguri la nivel național în toate județele, în fața instituțiilor. În data de 26 aprilie, începând cu ora 11:00, va avea loc un miting la sediul Ministerului Justiției. 
  • Sindicaliștii au anunțat că sunt dispuși chiar să intre în grevă generală. „Începând din luna august va fi declanșat conflictul colectiv de muncă”, au anunțat aceștia.

Share this content: