La data de 9 octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, au organizat o acţiune operativă, în cadrul căreia două persoane bănuite că ar fi recoltat culturi de canabis, au fost prinse în flagrant delict.

Cercetările au fost demarate din oficiu, la data de 7 octombrie a.c., de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, în baza sprijinului informativ al polițiștilor din cadrul Poliției orașului Luduș, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, pe parcursul anului 2023, bănuiții ar fi înființat și întreținut, pe un teren viran (situat în apropierea orașului Luduș), o cultură de canabis, în scopul comercializării.

În seara de 9 octombrie 2023, aceștia au fost prinși în flagrant delict, având asupra lor 5 saci din plastic de dimensiuni mari, în care ambalaseră aproximativ 37 de kilograme de masă verde recoltată din cultura de canabis.

Ulterior din cultura outdoor au fost ridicate 39 de plante de canabis cu dimensiuni la tulpină cuprinse între 2,5 și 3 metri, de aproximativ 250 de kilograme de masă vegetală.

Urmare a probatoriului administrat, la data de 9 octombrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane, respectiv doi bărbați, de 32 și 35 de ani, iar astăzi, 10 octombrie, judecătorul de drepturi și libertăți a admis cerererea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Share this content: