Home Din judet Cultură de canabis descoperită la Tăureni!

Cultură de canabis descoperită la Tăureni!

96
0

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, au documentat activitatea infracțională a unei persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în primăvara anului 2024, aceasta ar fi înființat, dezvoltat și întreținut o cultură de canabis (inițial indoor, după care ar fi mutat-o într-o seră de pe raza comunei Tăureni), în scopul comercializării către consumatori din județul Mureș.

La data de 18 iunie a.c., au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, fiind descoperite și ridicate 83 de plante de canabis cu dimensiuni cuprinse între 40 și 140 de cm, aflate în diferite stadii de dezvoltare, ustensile folosite la întreținerea culturii, precum și alte mijloace de probă.

În cursul aceleiași zile, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus reținerea persoanei în cauză, pentru 24 de ore.

Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș a dispus arestarea preventivă a acesteia, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Share this content: