Home Administrație Crăciun magic în Târgu Mureș – Târgul de Crăciun își deschide porțile

Crăciun magic în Târgu Mureș – Târgul de Crăciun își deschide porțile

14
0

Târgul de Crăciun din Târgu Mureș se deschide luni, 4 decembrie și îi așteaptă pe vizitatori timp de o lună întreagă. În acest an, târgul festiv ocupă toată Piața Teatrului, în jurul bradului de Crăciun, și oferă nu doar oportunitatea de a achiziționa cadouri pentru cei dragi, ci crează o adevărată atmosferă festivă pentru sărbători.

La fel ca în ultimii doi ani, căsuțele din lemn din jurul bradului de Crăciun din Piața Teatrului vor găzdui o gamă largă de cadouri handmade specifice sărbătorii care se apropie. Pe lângă o varietate de cadouri artizanale, mai mulți producători vor oferi delicatese pregătite special pentru perioada festivă. Un total de 37 de căsuțe din lemn găzduiesc aproximativ 45 de producători și artizani, iar 13 rulote oferă mâncăruri gătite și băuturi calde și reci vizitatorilor dornici de odihnă.

Cea mai mare noutate a târgului din acest an este dată de faptul că evenimentul va ocupa întreaga Piața Teatrului. În fața Teatrului vor fi amplasate rulotele, iar alături va funcționa  un carusel, care va fi o adevărată încântare pentru copii, iar trenulețul lui Moș Crăciun va circula și el spe încântarea celor mici.

Târgul de Crăciun se va deschide pe 4 decembrie, iar tradiționala aprindere a luminilor festive va avea loc marți, 5 decembrie, începând cu ora 18:00. Pentru copii, vestea bună este că, între 4 și 23 decembrie, îl vor putea întâlni pe Moș Crăciun în fiecare zi. Moșul va sosi cu sania și le va oferi celor mici ocazia de a-și împărtăși dorințele cele mai secrete, dar și să se fotografieze cu bătrânul cu barbă albă. Moșul va avea și o Căsuță secretă, langa Turnul Franciscanilor, unde copiii îl vor putea căuta.

Târgul de Crăciun din acest an este organizat de Asociația Mercur Creativ din resurse proprii și sponsorizări, fără finațare publică. Primăria Târgu Mureș este partener în organizarea acestui eveniment, dar nu contribuie financiar din cauza restricțiilor impuse de ordonanța de urgență adoptată pe 27 octombrie.

Cu toate acestea, în cadrul târgului, care durează o lună, nu vor lipsi surprizele, jocurile online și proiecțiile festive, așa că merită să vizitați Piața Teatrului de mai multe ori, în următoarele săptămâni. De asemenea, îi așteptăm pe colindători pentru a cânta împreună colinde și cântece de iarnă în jurul bradului de Crăciun din Târgu Mureș.

 Haideți să arătăm că putem avea împreună un Crăciun Magic.

https://www.facebook.com/targuldecraciunmures

Share this content: