Home Politic Continuă scandalul politic dintre PNL și UDMR

Continuă scandalul politic dintre PNL și UDMR

2
0

Decizia prefectului de Mureș de a crea o coaliție prin care să răstoarne balanța de putere care, actualmente, este înclinată înspre minoritatea maghiară a declanșat un adevărat scandal politic între PNL și UDMR Mureș.

Astăzi, acest scandal a cunoscut un nou episod.

Primii care au „tras” au fost maghiarii, care l-au acuzat pe prefectul, Ciprian Dobre, de faptul că folosește Prefectura ca pe propria jucărie.

Instituția Prefectului, prin lege, este reprezentantul Guvernului pe plan local asigurând verificarea legalității actelor administrative ale autorităților publice locale.  

Prefectul județului Mures abuzează de funcția ocupată vremelnic, prin intermediul controlului de legalitate. În doar o săptămână a atacat mai multe acte administrative ale Primăriei Municipiului Târgu Mureș doar pentru a deservi interesele politice obscure ale PNL Mureș, prin a bloca, cu orice mijloace, activitatea administrației locale.  

Vom folosi toate pârghiile legale pentru a opri politizarea Prefecturii. Ca prim pas vom sesiza Guvernul că în județul Mureș reprezentanții săi pe plan local cred că sediul Partidului Național Liberal este același cu cel al Instituției Prefectului. ”, a transmis Biroul de presă UDMR Târgu Mureș.

În replică, Prefectul se apără, spunând că acționează legal.

UDMR amenință prefectul județului Mureș pentru că își exercită atribuțiile legale

În urma apariției în spațiul public a unor acuzații ale UDMR legate notificarea de către Instituția Prefectului a unei hotărâri a Consiliului Local Târgu Mureș, prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre, afirmă: “Într-un comunicat de presă, UDMR se arată deranjată că am notificat hotărâri ale Consiliului Local Târgu Mureș, care, potrivit analizei echipei juridice, sunt nelegale. UDMR a ajuns atât de jos, încât are tupeul să afirme că, prin exercitarea controlului de legalitate, s-ar abuza de o funcție publică. Tot UDMR mă acuză că blochez activitatea administrației locale, dar nu spune nimic despre incompetența primarului și a clicii lui Soos. Dragi udemeriști, vă asigur că Târgu Mureșul nu mai este jucăria voastră și nu mai faceți ce vreți. Am spus-o și o repet: primarul Soos și clica acestuia nu reprezintă Târgu Mureșul. Și ne convigem de asta în fiecare zi. Este suficientă orice întâlnire cu locuitorii orașului, indiferent de cartier. Îi asigur pe târgumureșeni că, din calitatea de prefect, voi veghea în continuare la respectarea legii și nu voi fi intimidat de amenințările UDMR și nici de clica lui Soos.”

Acuzațiile au fost lansate în urma anunțului făcut ieri, 9 noiembrie de prefectul județului Mureș cu privire la notificarea hotărârii Consiliului Local Târgu Mureș care stabilește noi reguli pentru operatorii de transport în regim de taxi. În cadrul unei întâlniri cu zeci de reprezentanți ai firmelor de taxi din Târgu Mureș, aceștia și-au exprimat nemulțuimirea în legătură cu existența a două articole contradictorii în actul adoptat de Consiliul Local.

“Am notificat Hotărârea Consiliului Local Târgu Mureș care stabilește noi reguli pentru operatorii de transport în regim de taxi. La întâlnirea din 9 noiembrie, firmele de taximetrie și-au prezentat punctul de vedere cuprins și în cele peste 40 de sesizări adresate instituției noastre, prin care solicită anularea unui articol din horărârea Consiliului Local. Principala nemulțumire este legată de două articole contradictorii din hotărâre, unul care prevedere prelungirea autorizației dacă vechimea autoturismului nu depășește 10 ani, iar altul care prevede îndeplinirea normei de poluare Euro 6 (existentă doar la mașinile din ultimii 8 ani). În forma actuală, noul regulament ar afecta peste 25% din flota actuală de taxi a orașului, ar afecta locurile de muncă ale taximetriștilor și mai departe situația financiară a sute de familii. Le mulțumesc reprezentanților firmelor de taxi pentru dialogul constructiv și îi asigur că Instituția Prefectului este un partener loial al fiecărui cetățean.” a afirmat prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre.”. transmite Cancelaria prefectului județului Mureș.

Share this content: