Home Cultură Concursul de lectură ”Bătălia Cărților” – a 11-a ediție cu o surpriză...

Concursul de lectură ”Bătălia Cărților” – a 11-a ediție cu o surpriză pentru micii cititori

14
0

La finalul lunii martie Biblioteca Județeană Mureș a dat startul celei de-a 11-a ediții a Concursului de lectură ”Bătălia Cărților”. Aceasta se va desfășura în perioada martie-noiembrie 2024 și aduce o noutate: introducerea unei noi categorii de vârstă pentru copii, respectiv 8-10 ani! Această noutate vine în urma cererilor tot mai numeroase de participare din partea celor mai mici cititori, pentru care lecturile propuse la categoria copii (11-13 ani) nu erau mereu potrivite.

Micii concurenți vor avea de citit doar 5 cărți, spre deosebire de cei mai mari cărora Biblioteca le-a pregătit câte 10 titluri. Fiecare concurent trebuie să citească toate cărțile din concurs aferente categoriei sale și să-și întocmească un portofoliu de lectură conform regulamentului. Participanții își vor vota cartea preferată, urmând ca la final, la Marea Dezbatere să convingă întreg publicul că aceasta merită să fie cartea anului! Totodată, bătălia se dă și pentru cititorul anului, care va fi ales de juriu în urma celei mai convingătoare și argumentate prezentări de carte (din concurs).

Pentru mai multe informații, listele titlurilor și regulamente accesați: https://bjmures.ro/batalia-cartilor-2024/ (pentru titlurile cărților de la secțiunea maghiară, schimbați limba de afișare site-ului).

Îi așteptăm pe cititori la Bibliotecă pentru a descoperi cărțile din acest an și pentru a se înscrie în concurs!

Biroul de Informare și Relații Publice

al Bibliotecii Județene Mureș

Share this content: