Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Târgu Mureș au reținut ieri, 26 octombrie a.c., doi tineri, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, prejudiciul în cauză fiind estimat la 40.000 de lei.

În fapt, la data de 23 octombrie a.c., polițiștii au fost sesizați, printr-un apel la 112, cu privire la faptul că, în perioada 21 – 23 octombrie, persoane necunoscute ar fi pătruns în curtea și ulterior, prin efracție, în subsolul unei societăți comerciale din Târgu Mureș, de unde ar fi sustras un cazan din cupru și mai multe unelte electrice.

Cercetările demarate de polițiști și activitățile investigativ-operative au condus la identificarea, 3 zile mai târziu, a persoanelor bănuite de săvârșirea faptei.

Astfel, doi tineri, ambii din Târgu Mureș, au fost conduși la sediul unității de poliție pentru audieri, iar în baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus față de aceștia măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore.

În cursul acestei zile, 27 octombrie a.c., față de unul dintre aceștia, respectiv un tânăr de 19 ani, Judecătoria Târgu Mureș a dispus măsura preventică a arestului la domiciliu, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate în cauză, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, în vederea documentării întregii activități infracționale.

*

Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Târgu Mureș au dispus reținerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a trei tineri, de 24, 20 și 16 ani, bănuiți de săvârșirea unui furt de pe rafturile unei societăți comerciale.

Cei trei sunt bănuiți că, la data de 6 octombrie a.c., în timp ce se aflau în incinta unui magazin din municipiul Târgu Mureș, ar fi sustras de pe rafturi mai multe produse cosmetice, în valoare de aproximativ 6.200 de lei.

Ulterior identificării și în urma probatoriului administrat, pe numele celor trei tineri au fost emise ordonanțe de reținere, pentru 24 de ore, fiind predați Centrului de Reținere și Arestare Preventivă, în vederea executării măsurii.

La data de 27 octombrie a.c., față de tânărul de 24 de ani, magistrații Judecătoriei Târgu Mureș au dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări, sub supravegherea unității de parchet competente.

*

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Share this content: